Hirdetés

A megható történet még 1990-ben történt Detroit állatkertjében. Rick Swope kamionsofőr a családjával sétált az állatkertben, amikor odaértek a csimpánzokhoz. Ekkor pillantotta meg a vizesárokban kapálózó, fuldokló állatot.
A Jo-Jo nevű csimpánz hatalmi harcot vívott egy másik hímmel, de amikor ki akart térni az erősebb állat elől, belepottyant a kifutót övező vizesárokba. Mivel a csimpánzok nem tudnak úszni ezért valószínűleg ott fulladt volna meg, de Swope ezt nem tudta tétlenül végignézni. Tudatában annak, hogy egy vadállaton próbál épp segíteni – az egyik állatkerti dolgozó meg is próbálta visszatartani -, beugrott, és kihúzta Jo-Jót.

Hirdetés

“Nem bírtam végignézni, ahogy megfullad. Tudtam, hogy tennem kell valamit. Amikor a szemébe néztem, olyan volt, mintha csak egy ember szemébe néztem volna, aki segítségért esedezik” – mondta Swope.
Az eset híre Jane Goodallhoz is eljutott, aki egy 2005-ben tartott előadásán arról is mesélt, hogy Jo-Jo azután került az amerikai állatkertbe, hogy az anyjával orvvadászok végeztek.
Forrás: lemon.hu

Hirdetés
Hirdetés