Hirdetés


Tragikus esemény rányomta bélyegét a Napkori III. András Napi Futóversenyre, ahol egy 50 éves nő, Horányi Zsuzsa életét vesztette verseny közben. Zsuzsa, aki korábban több híres maratoni távot is teljesített és ifjúsági válogatott atlétaként is tevékenykedett, a verseny előtt még a több száz induló közös bemelegítését vezette. A helyszínre érkező mentőhelikopter már nem tudott rajta segíteni.

Hirdetés

A szon.hu beszámolója szerint Zsuzsa, a Kelet-Magyarország egykori kollégája, a számára „sprinttávnak” számító öt kilométeres távon indult a versenyen. Rosszulléte ellenére a gyorsan érkező segítség nem volt elegendő az életének megmentéséhez.
A sport és az atlétika iránti szenvedélye Zsuzsa életének meghatározó része volt. Többek között ifjúsági válogatott atléta, masters korcsoportban Európa-bajnoki bronzérmes volt 2000 méteres akadályfutásban, és számos nemzetközi maratoni versenyen is részt vett, többek között Bostonban, Párizsban, Reykjavikban és Berlinben. Emellett testnevelő tanárként dolgozott, és a nyíregyházi sportéletben is aktív szerepet vállalt.

Hirdetés

A verseny egyik résztvevője a versenytáv kihívásairól számolt be a közösségi oldalon. A táv jelentős része hullámvasút-szerű volt, magas emelkedőkkel és meredek lejtőkkel. A résztvevő beszámolója szerint a verseny idején a napsütés melegét érezték, ami kihívást jelentett a terepen, bár a fagyos talaj segített a futóknak.
Zsuzsa tragikus halála mélyen megrendítette a sporttársait és mindazokat, akik ismerték. Emléke és atlétikához fűződő szenvedélye tovább él azokban, akiket inspirált és akikkel együtt futott.

Hirdetés
Categories: Hírek

Hirdetés