Hirdetés


Gajdos Tamás évekig vezette az eredeti Szerencsekereket, ám a modernizált változatát ízléstelenségnek tartja. A Nap híre megkérdezte a ma is aktív műsorvezetőt, aki így vélekedett a vetélkedőről:
“Az elmúlt hetek során sok helyről sokféle véleményt láttam, hallottam, olvastam a közelmúltban újra az egyik kereskedelmi televízió képernyőjén látható, az egykori legendás Szerencsekerékre nyomokban emlékeztető produkcióról.

Hirdetés

Ennyi idő után talán megbocsátható, sőt talán el is várható, hogy elmondjam véleményemet a SZERENCSEKERÉK című műsor eredeti, még elsősorban vetélkedő jellegű változatát egykoron vezető televíziósként… vagy nézőként… vagy egyszerűen csak a jó ízlés védelmében véleményt formáló emberként.
Kikérem magamnak! Kollégákról, munkájukról, produkciójukról vagy jót, vagy semmit – eddig tartottam is magam ehhez az aranyszabályhoz. Na, de mindennek van határa!
Az ízléstelenségnek is.
Az egy dolog, hogy formailag mit, milyen változtatásokat enged meg az eredeti, amerikai változat jogtulajdonosa a műsor szerkezetét, szabályait, külsőségeit illetően – mert ugye jól láthatóan ez a most futó változat távol áll a 90-es években általunk vezetettől. Sok mindenben természetesen az elmúlt 20 év fejlődésének köszönhetően más lett, más kellett, hogy legyen megjelenésében is a műsor, de tartalmában, hangulatában nem biztos, hogy szerencsés változtatásokon esett át.

Hirdetés
A műsort vezető Kasza Tibor személyisége, stílusa olyan, amilyen – ezt a producer felelőssége eldönteni, hogy mennyire passzol az ő elképzeléseihez, de az az alpári, sokszor a játékosokat, vagy a táblánál álló hostesst megalázó és sértő hangnem, és a játékosok színvonala kritikán aluli.
A játékosok korábban egy rendkívül körültekintő, korrekt, hosszadalmas válogatási folyamat által voltak biztosítva – mármint hogy nem csak tudásukban, de stílusukban, viselkedésükben is megfelelő színvonalú emberek kerüljenek a képernyőre.
Lehet aztán, hogy csak a mostani műsor mindenáron az olcsó szórakoztatásra, röhögcsélésre törekvő jellege az, ami kihozza a játékosokból a legrosszabbat, s hogy ők maguk is néha önmaguk paródiájává válnak – nem tudom.
Egy biztos: számomra és ahogy hallom sokak, mások számára is csalódás ez a produkció, mert lehet és kell is frissíteni akár formailag is egy, a tengerentúlon már félévszázada sikeresen futó produkción, de alapjaiból így kiforgatni, és a néha kínos helyzeteket eredményező jópofáskodó szintre levinni, talán nem kellett volna.

Hirdetés
Aztán lehet, hogy csak nekem savanyú a szőlő… vagy, hogy nem tudom, hogy hol szeret a cápa… :-)”
De nem csak Gajdos Tamás az egyetlen, akit szerint sokat romlott a műsor színvonala.
Mint azt tegnap a Bors kiszúrta, Klausmann Viktor egykori játékvezető se elégedett vele, végül kikapcsolta:
„Nézem a szerencsekereket. A debil játékoson kívül teljesen rendben van. Oda kellene figyelni a játékosválogatásra… Ezért kapcsoltam ki.” – idézi a Bors Klausmann Facebook bejegyzését, de mint a lap hozáteszi: a bejegyzést azóta törölték.
(Akármilyen is a Szerencsekerék, az elmúlt időszakban nem akadt konkurenciája, a legnézettebb esti műsor volt, és alighanem több szezont megél majd – a szerk.)

Forrás: naphire.hu
Hirdetés
Categories: Ütős

Hirdetés