Hirdetés


Galambos Lajos, a népszerű zenész, aki jelenleg börtönbüntetését tölti, január 25-én töltötte be a 63. életévét – a rácsok mögött. Ez volt az első születésnapja a börtönben, ami egyben reményei szerint az utolsó is ebben a környezetben. Egy közeli barátja, akinek Galambos kérte, hogy ne nyilatkozzon róla, mégis megosztott néhány információt a zenész állapotáról és arról, hogyan élte meg ezt a nehéz napot.

Hirdetés

Galambos Lajos a baracskai büntetés-végrehajtási intézet gyengélkedőjén töltötte ezt a különleges napot. A barátja szerint a zenész próbálja a legjobbat kihozni a helyzetből, és bízik abban, hogy ez volt az utolsó születésnapja, amit így kell eltöltenie. Az információk szerint Galambos Lajos állapota stabil, és igyekszik pozitívan állni a jelenlegi körülményekhez. Ez a nap egy jelentős fordulópont lehet Galambos Lajos életében, aki a nehézségek ellenére is próbálja megtalálni a reményt és az erőt a jövőbe tekintve. Az információk, amelyeket a zenész barátja osztott meg, betekintést nyújtanak abba, hogy milyen lehet az élet a börtön falai mögött, és hogyan kezelik ezt azok, akiknek a mindennapjaik részévé válik ez a környezet.

Hirdetés

Vele sem kivételeztek ezen a napon, semmiféle kedvezményt nem kapott, mint ahogy más fogvatartottnak sem jár ilyesmi csak azért, mert születésnapja van – tájékoztatta lapunkat a trombitás ügyvédje, dr. Csontos Zsolt. – Ünnepi menüvel sem kedvesednek az ilyen helyen, és a szigorú napirend is ugyanaz, mint a többi napon. Azt sem a rabok döntik el, hogy melyik nap mehetnek be hozzájuk beszélőre a családtagjaik, és melyik napon legyen a Skype-os videóbeszélgetés. Ha véletlenül pont a jeles napra esik, akkor szerencséjük van. Így ügyfelemnek most csak a telefonálási lehetősége maradt: hívhatta azokat a hozzátartozókat, akik kapcsolattartóként regisztrálva vannak.

Hirdetés

Testvére, Galambos István is megerősítette ezt a Kiskegyednek.
“Mivel én nem hívhatom, csak ő tud telefonálni, így különösen vártam a hívását aznap. Szerencsére tudtunk beszélni. Megkért, hogy én ne nyilatkozzak róla, de annyit talán elárulhatok, hogy a hangja teljesen normális volt. Úgy tudom azon a napon nem volt látogatója, így a gyerekei sem tudtak hozzá bemenni. Én is annyit tudok, amit az ügyvédje mondott, vagyis hogy idén nyáron már házi őrizetbe kiengedhetik. Bízom benne, hogy így lesz” – fogta rövidre.

Hirdetés

8 éve hazaengedték
Lajcsi áramlopási ügye 8 éve kezdődött és első lépésként 2015. szeptember 24-én előzetes letartóztatásba is helyezték. A karácsonyt és a szilvesztert még rácsok mögött töltötte, de 125 nap után nem hosszabbították meg még egyszer az előzetesét, így éppen január 24-én, a születésnapja előtt egy nappal elhagyhatta a börtönt. De később sem alakultak jól számára ezek a napok: a 60. születésnapját már egyedül töltötte, tavalyelőtt pedig azért maradt el a felhőtlen nagy ünneplés, mert ekkortájt kapta meg a bíróságtól a hivatalos levelet, hogy feleségétől 23 év után jogilag is elválasztották. Igaz, gyerekei akkor nem engedték, hogy egyedül legyen, meglepetésként Bécsbe vitték el vacsorázni.

Forrás
Hirdetés
Categories: Ütős

Hirdetés