Hirdetés


Úgy véli, az ápolók munkája megfizethetetlen, de erre nem is lát szándékot. Az viszont bosszantotta, hogy mennyi ostobaságot írtak az esetről.

Hirdetés

Kiszolgáltatva feküdt
„Nemcsak egy olyan szemérmes embernek, mint én, senkinek nem könnyű kiszolgáltatva feküdni” – jelentette ki Gálvölgyi János a Magyar Narancsnak nyilatkozva.

Hirdetés

Emberséges ápolók
A beszélgetést a hvg.hu szemlézte. A színművész arról beszélt, rengeteg emberséggel és segítséggel találkozott, és azt látta, hogy az ápolók mindenkivel egyenlően bántak. „Az ő munkájuk, ahogy ott voltak rendületlenül, megfizethetetlen. De úgy látszik, nem is próbálják megfizetni” – vonta le a konzekvenciát.

Várja a közös munkát
Később beszélt arról is, hogy megijedt, amikor elkezdett Pintér Bélával dolgozni, azt pedig megtiszteltetésnek nevezi, hogy a társulatához tartozik. Arról nem is szólva, hogy Pintér Béla kimondottan rá írt egy darabot, amelynek olvasóipróbái hamarosan kezdődnek.

A legfontosabb konzekvencia
Hozzátette, sokat bosszankodott, amiért annyi ostobaságot írtak az esetről. Éppen ezért levonta a tanulságot, hogy nem szabad megbetegednie. Nem ez volt egyébként az első interjú, amelyet kórházi kezelése után adott. Az RTL riporterének már elmondta, hogyan élte meg a kritikus napokat.

Hirdetés

Egy hang sem jött ki a torkán
A fertőzés miatt tüdeje és a légzése is összeomlott, így került életveszélyes állapotba. Volt, amikor egy hajszálon múlt az élete. „A legborzasztóbb három hét volt az életünkben” – mondta a színész lánya, Gálvölgyi Dorka. „Az meglepett, hogy nem tudok beszélni, mert tele voltam csövekkel. Úgy éreztem, beszélek, de közben nem jött ki hang a torkomból” – mesélte lábadozásáról.

Innen tudta, hogy jobban van
Írásban kommunikált, amíg nem tudott beszélni. Az első szó, amit leírt a „köszönöm” volt. A színésznek már az is sikerélmény volt, ha elért egy pohár vizet, de aztán napról napra jobb lett az állapota, olyannyira, hogy már automatikusan elkezdte mondani magában a meglévő szerepei szövegeit. Innen tudta, hogy már kezd jobban lenni.

Hirdetés

Járókerettel és oxigénpalackkal ment a folyosóra
Gálvölgyi János a kórházban is próbálta megőrizni híres humorérzékét, például komikusnak látta magát, amikor egy járókerettel kellett szelnie a folyósokat, amire egy oxigénpalack volt akasztva. A színészt ilyenkor egy ápoló követte tolószékkel, ha véletlenül összeesne.

Hihetetlen sok üzenet
Rengeteg üzenetet kapott a telefonjára már akkor is, amíg a kórházban volt, sokan pedig családjának írtak. Azt mondja, számára elképesztő volt az a szeretetáradat, amit az elmúlt egy hétben is tapasztalt. Több mint öt évtizedes pályája után is meghatotta. Éppen a 75. születésnapján engedték ki a kórházból.

Szeretné meghálálni
„Szeretném megköszönni, de nem tudom annyira megköszönni, amennyire szeretném mindazoknak, aki aggódtak értem. Megpróbálom amennyire tehetem – a tehetségemtől meg az élettől telik – ezt még valamennyire meghálálni” – fogalmazott a művész.

(Kiemelt képünk forrása az RTL Fókusz című műsora. ) Forrás
Hirdetés
Categories: Hírek

Hirdetés