Hirdetés


1995 szeptemberében Gáspár Zsolt életét egy végzetes baleset örökre megváltoztatta, amikor véletlenül elgázolta a számára kedves szomszéd Béla bácsit. Bár a baleset idején nem volt ittas vagy kábítószer hatása alatt, és gyorshajtását beismerte, a tragédia következményei mély nyomot hagytak benne, hiszen Béla bácsi a balesetben életét vesztette.

Hirdetés

Gáspár Zsolti kegyelmet kapott Göncz Árpád köztársasági elnöktől, így büntetőjogi felelősségre vonása elmaradt, ám a lelki terhekkel neki magának kell megküzdenie. A Blikk által szemlézett Story magazinban megjelent friss interjújában Zsolti nyíltan beszél arról, hogy a tragédia óta rémálmok gyötrik, és mennyire nehezére esik a lelkiismeret-furdalással való együttélés.

Hirdetés

“Őszintén megmondom, nem volt egyszerű. Ez nem egy olyan dolog, amit fel lehet dolgozni. Meg kellett tanulnom együtt élni ezzel a teherrel” – vallotta be őszintén.
„Béla bácsi unokája a postásunk, akivel nap mint nap találkozom. Már nem téma a múlt, hiszen évtizedek teltek el, de nyilván az ember nem felejt. Én sem felejtem el a mai napig sem, hogy amikor kimegyek a temetőbe édesanyámhoz, Béla bácsi sírjára is mindig tegyek friss virágot” – mondta Zsolti, aki nem csak ezzel vezekel a tettéért. Elárulta, hogy azóta nem tud és nem is akar volán mögé ülni.

Hirdetés

„Elég nekem, hogy a mai napig rémálmok gyötörnek. Fájdalmas tanulópénz volt ez nekem. Mindennap hálát adok a jó Istennek, hogy kaptam még egy esélyt az élettől. Hogy háromszoros apuka lehetek, és hogy akkor ott, sok évvel ezelőtt, nem ért véget az én életem is. Béla bácsi engem teljesen megváltoztatott. Azt hiszem, jobb, felelősségteljesebb emberré tett. Isten nyugosztalja. Tőle már nem tudok, de most, 29 év után ezúton is szeretnék újra bocsánatot kérni a családjától. Sajnálom, hogy fájdalmat okoztam nekik” – zárta Zsolti.

Forrás
Hirdetés
Categories: Ütős

Hirdetés