Hirdetés


A csótányok nemcsak csúnyák, és ijesztőek, de akár egészségügyi szempontból is veszélyesek lehetnek! Ha megjelennek a lakásunkban, igen nehéz tőlük megszabadulni. A legdrasztikusabb megoldás a viszonylag drága, ráadásul az egészségre is potenciális veszélyt jelentő kémiai irtás!
Ha erre még nem szeretnénk rászánni magunkat, van pár otthoni megoldás, amely segíthet megszabadulni a gusztustalan kis kártevőktől!
1.) Ilyen a babérlevél, amely összezúzva, és a csótány fészkek közelébe szórva kiválóan alkalmas arra, hogy elriassza ezeket a rovarokat a lakásunkból!
2.) A csótányok szaporodását megelőzi, vagy legalábbis lassítja, amennyiben rendszeresen takarítunk, porszívózunk, a porzsákot rendszeresen cseréljük, a szemetet pedig legkésőbb minden második nap levisszük. A mosatlan felhalmozása, valamint a szemét sokáig való tartogatása kedvez a rovarok szaporodásának, lárváik kikelésének.

Hirdetés

3.) Sem egészségünkre sem pedig a környezetre nem káros megoldás, hogyha egy vattadarabra hat csepp levendula olajat cseppentünk, és ezzel bedörzsöljük azokat a területeket, ahol a legtöbbször látjuk a csótányokat. Ugyanez működik ecettel is!
4.) Megint egy másik megoldás, amikor cukrot és szódabikarbónát összekeverünk, és ezzel beszórjuk a csótányok által érintett területeket! Miután ezt a szert a csótány megette, egy idő után annyira felpuffad, hogy elpusztul.
5.) Ha jobban hiszünk a kémiai megoldásokban, a boltban is kapható egyes rovarirtó-szereket, rovar csapdákat, mérgező csalikat házilag is alkalmazhatjuk, azonban mindig figyeljünk oda a használati utasítás maradéktalan betartására!

Hasznos volt? Ne felejtsd el megosztani, hogy a barátaid is kipróbálhassák!
Hirdetés
Categories: Érdekes

Hirdetés