Hirdetés


A P.Mobil pénteki koncertjének kezdése előtt Goletz Géza technikus az orgona mellett összeesett és meghalt. Ötven percnyi sikertelen újraélesztési kísérlet után halottnak nyilvánították.

Hirdetés

„Mi emberünk”
„Géza 40 éven keresztül, teljes szívvel volt a mi emberünk. Köszönjük Géza! A rendezőkkel közös egyetértésben lemondtuk a koncertet. Külön köszönet a közönségnek a megértésért” – írta a zenekar a weboldalán.

Hirdetés

Igazodási pont
„A Géza! Egy intézmény, egy EMBER, egy olyan ember, aki meghatározza és megtestesíti a Mobilosságot, aki egy igazodási pont. Figurája első pillanatban beég mindenkibe örökre, pedig csak önmagát adja, egyszerűen, határozottan, csendesen, nyíltan, egyenesen előre a szemedbe” – emlékezik rá a zenekar.

Végtelen
„A végtelenség a meghatározója, végtelen odaadás, végtelen tapasztalat, végtelen erő, végtelen hűség, végtelen kitartás, végtelen szeretet. Egy ilyen emberhez nem kapcsolódhat múltidő, ő mindig itt van, mindig itt lesz a Mobilosokkal!”

Mindenben segített
„Az Örökmozgó egyik lába most kitörött, és biceg, de a távolban feltűnik a Géza, kezében a megoldással, és máris ragasztja, csavarozza, szögeli, kalapálja és helyrehozza a gépet…becsüljétek meg őt ott az Égi zenekarban!” – írta Schuster Lóránt a megható közleményében.

Csak vitték
„Tegnap este újra castingolt az égi zenekar. Technikust kerestek. Ő magától sosem hagyta volna el a P.Mobilt. De most nem kérdezték, csak vitték. Mellőlünk, a színpadról. Ég veled Géza, legyen az álmod szép!” – így emlékeztek a Facebookon. „Istenem,milyen jó és segítő technikus „EMBER”volt! Géza,Örökké velünk maradsz!” – ezt írta róla Gidófalvy Attila billenytűs.

Hirdetés

Megszólalt a szervező
A tragédiáról Szöllősi Rafael, a pénteki rendezvény főszervezője, a Hartáért Alapítvány elnöke nyilatkozott, a baon.hu-nak azt mondta, 21 óra körül már minden adott volt a koncert elkezdéséhez, amikor megkapta a hírt.

Nem tudták megmenteni
„Mire odaértem, már az egészségügyi személyzet megkezdte a defibrillátoros újraélesztést. Egyéb beavatkozások is történtek, de sajnos hiába küzdöttek a 74 éves férfi életéért úgy 35-40 percig, ő a helyszínen elhunyt” – fogalmazott Szöllősi Rafael.

P.Mobil jelképei
A P. Mobil jele egy kerék, melynek küllőit és abroncsát bakancsok alkotják. Ez jelképezi az „örökmozgót”. A színpadi kellékek közül az egyik legismertebb a „legnagyobb kétforintos”, utalva a Kétforintos dal című slágerre. Az óriási érmén az 1973-as évszám olvasható, amikor a Gesarolból P. Mobil lett.

Jelmondatok
Schuster Lóránttól származik a magyar rockrajongók körében elterjedt szállóige: „A rock örök és elpusztíthatatlan!”. Bizonyos mondásaival a szocialista szlogeneket figurázta ki, ilyen például az „Éljen a közönség és a zenekar megbonthatatlan barátsága!” vagy amikor együttesét úgy konferálja, mint „a munkások, a parasztok és az értelmiségiek kedvenc zenekara”.

Kiemelt kép forrása: Facebook Forrás
Hirdetés
Categories: Hírek

Hirdetés