Hirdetés


Borbély Alexandra a közösségi oldalán jelentette be a nagy hírt: hamarosan négyen lesznek.
“Kettő lett, maradhat?” – tette fel a kérdést a színésznő a fotó mellett, mellyel bejelentette, hogy ikreket vár. A fotón férjével, Nagy Ervinnel két lufit fognak, melyek a “girl”, azaz lány feliratot formázzák, tehát mindkét baba kislány.

Hirdetés


Hirdetés

Nagy Ervin 1976. szeptember 25.-én született Dunaújvárosban. Édesanyja, Kecskeméti Margit egykori kézilabdázó, édesapja, id. Nagy Ervin focista volt. Egy öccse van.
1999-ben végzett a Színház- és Filmművészeti Főiskolán, ezután a Budapesti Katona József Színházba szerződött, ahol az évek során szerepelt többek közt Shakespeare: Szeget szeggel, Stoppard: Rosencrantz és Guildenstern halott, Brecht-Weill: Koldusopera, Weöres: Szent György és a Sárkány, Shakespeare: Troilus és Cressida, Nestroy: A talizmán, Csehov: Ivanov, Shaw: A hős és a csokoládékatona, Büchner-Waits: Woyzeck című művében.
Ezenkívül szerepelt még a Vígszínház, Shakespeare: Sok hűhó semmiért és a Varázsfuvola, valamint a Radnóti Miklós Színház, Térey: Asztalizene című előadásaiban.
Hirdetés

TELEVÍZIÓ
Ervin 1998-ban kapott először szerepet filmben, Koltai Róbert vígjátékában, az Ámbár tanár úr-ban alakította Selmeczi Gézát. A filmben Koltaival, Dobó Katával és Hernádi Judittal szerepelt együtt. 2000-ben Mundruczó Kornél, Nincsen nekem vágyam semmi című drámájának főszerepében volt látható.
Egyik legismertebb alakítása a 2002-ben A hídember-ben volt, a drámában Kossuth Lajost elevenítette meg, ebben a produkcióban olyan neves magyar színészekkel volt látható mint, Darvas Iván, Cserhalmi György, Garas Dezső vagy Gáspár Sándor.
2004-ben Hámori Gabriella, Ónodi Eszter, Schell Judit, Csányi Sándor, László Zsolt mellett feltűnt Bergendy Péter vígjátékában az Állítsátok meg Terézanyut!-ban. A Magyar Televízió által készített Régimódi történet-ben, 2006-ban a fiatal Jablonczay Kálmán szerepében láthatták rajongói.
2008-ban egy csaló bőrébe bújt Goda Krisztina Kaméleon című vígjátékában, a filmben tőrbe csalja Hámori Gabriellát és Kulka Jánost is. 2012-től a Terápia című magyar sorozatban alakította Abonyi Mátét.
2014-ben Ervin is szerepelt a Cannes-i Filmfesztiválon sikert arató Fehér Isten-ben, Mundruczó Kornél drámájában. 2016-ban feltűnt az RTL Klub sajátgyártású sorozatában a Válótársakban, ahol a Stohl András által alakított nőcsábász Sáfár Bálint öccsét Pétert alakította.
2017 tavaszán mutatták be a Kincsem című filmet, melyben Ervin a főhős Blaskovich Ernőt alakította.

SZINKRON
Több alkalommal szinkronizálta Johnny Deppet (21 Jump Street – A kopasz osztag, Éjsötét árnyék, Sweeney Todd – A Fleet Street démoni borbélya, Volt egyszer egy Mexikó ….), Matthew McConaugheyt (A Wall Street farkasa, Anyám nyakán, Börni, az eszelős temetős, Csillagok között, Mielőtt meghaltam, Trópusi vihar ….), valamint Chris Hemsworth, ausztrál színésznek kölcsönözte hangját a Bosszúállók, a Hajsza a győzelemért és a Thor című filmekben.

Hirdetés
DÍJAK, KITÜNTETÉSEK
× 2012 …. Jászai Mari-díj× 2007 …. Vastaps-díj / Különdíj× 2004 …. 35. Magyar Filmszemle / A legjobb férfi mellékszereplő× 2003 …. Máthé Erzsi-díj× 2002 …. POSZT / A legjobb 30 év alatti férfi színésznek járó díj

MAGÁNÉLETE
2010 tavaszán született meg kedvesével, Váczi Rozival közös gyermeke, Lola. Kislánya születése után egy teljes évadra kikérte magát a színházból, hogy családjával tölthesse idejét. 2016. decemberében derült ki, hogy Ervin és kedvese Rozina már egy éve szakítottak. Nem sokkal később összejött Borbély Alexandra színésznővel.

Hirdetés
Categories: Érdekes

Hirdetés