Hirdetés


Gundel Takács Gábor, aki a köztársasági elnök, Novák Katalin 16 fős tanácsadói testületének tagja, nyilatkozatot tett a bicskei pedofilügy kapcsán hozott kegyelmi döntésről. A döntés körüli felháborodásra reagálva, a televíziós műsorvezető elmondta, hogy bár van véleménye az ügyről, azt közvetlenül a köztársasági elnöknek kívánja megosztani.

Hirdetés

„Megvan a véleményem az ügyről, de mivel tanácsadó vagyok, ezt személyesen fogom elmondani a köztársasági elnök asszonynak. Az ő dolga, hogy a tanácsommal mit kezd” – mondta Gundel Takács Gábor a Telex-nek.

Hirdetés

Gundel Takács emellett kritikával illette Donáth Anna, a Momentum elnökének nyílt levelét, amelyben a köztársasági elnök tanácsadóit szólította fel, hogy álljanak ki az áldozatok mellett. A műsorvezető szerint nem helyénvaló, hogy Donáth Anna politikai célokra használja fel a nevét anélkül, hogy őt előzetesen megkereste volna.
“Nem elegáns” – nyilatkozta Gundel Takács, hozzátéve, hogy a nyílt levél inkább politikai kampánynak, mint valódi megoldáskeresésnek tűnik.
A kegyelmi ügyről Gundel Takács elmondta, hogy ő is csak a sajtóból értesült, és hogy a tanácsadó testület ülésein sem került terítékre ez a kérdés. Novák Katalin sem kérte ki személyesen a véleményét az ügyben.

Hirdetés

A bicskei pedofilügy, mely Novák Katalin kegyelmi döntésével került a középpontba, továbbra is élénk vitát vált ki a közvéleményben, és számos kérdést vet fel a köztársasági elnök döntéshozatali folyamatával kapcsolatban. Az ügy kapcsán a tanácsadó testület tagjai között olyan neves személyiségek is helyet kapnak, mint Martonyi János, Schmidt Mária és Balog Zoltán, akiknek szerepe és álláspontja a továbbiakban is fontos lehet az ügy megítélésében.

Hirdetés
Categories: Hírek

Hirdetés