Hirdetés


Gyászol egész Ukrajna! Míg te aludtál, ennek a tündéri kislánynak a poklok poklát kellett átélni, mielőtt a halál megváltásként elragadta.

Hirdetés

Alisa nagyapját a szeme láttára ölték meg, amikor megpróbálta megóvni őt a brutális orosz lövedékek elől az ukrán Ochtyrka városában történt támadás során. Sajnos egyikük sem élte túl a támadást.
A kis Alisa és a nagypapája rendszeresen járta a közeli erdőket, gombákat gyűjtöttek. Az ismerősök szerint egy érdeklődő, vidám, és természetszerető kislány volt.
A tűzharcok elől a nagyapa a pincébe menekítette a kislányt, amikor viszont az orosz gyalogság túl közel került megpróbálta kimenekíteni. Saját testével védelmezte a gyermeket, amikor sérülés érte a testét. A férfi a helyszínen életét vesztette, a kislányt végül civilek mentették ki, de ő is súlyos sérüléseket szenvedett.

Hirdetés

Kórházba szállítása után két nappal, éjszaka elhunyt, az életben maradásra az esélyét az is csökkentette, hogy a háborús helyzet miatt a kórházak túlterheltek, hiány van a személyzetből és az eszközökből is.
Alisa szörnyű története csak egyike azoknak a szörnyű történeteknek, amelyek az ukrajnai orosz háborúban meggyilkolt gyerekekről szólnak, amelyet Zelenszkij elnök felesége és az ukrán First Lady osztott meg bejegyzésében.
Egy bejegyzésben, amelyben felszólítják a NATO-t, hogy vezessenek be repülési tilalmi zónát Ukrajna felett, és könyörögnek: “Mentsétek meg a gyermekeinket, hogy a tieid ne haljanak meg holnap!
” Olena Zelenskyy ezt írta: „A megszállók ukrán gyerekeket ölnek meg. Tudatosan és cinikusan. Gyermekeink. Alisa csak egy a legalább 38 gyerek közül, akiket már megöltek az orosz invázió következtében – mondta Olena Zelenszkij ukrán first lady.
Hirdetés

Hirdetés
Categories: Hírek

Hirdetés