Hirdetés


Koncz Zsuzsa énekesnő és a művészeti közösség gyászolja Koncz András festőművész halálát, aki 71 éves korában, hosszan tartó betegség után távozott az élők sorából. A szomorú hírt Hajdu István műkritikus osztotta meg közösségi oldalán, rávilágítva a veszteségre, amit az elhunyt művész hagyott maga után.

Hirdetés

Koncz András, aki 1953-ban született, már fiatalon kitűnt tehetségével, és az 1970-es évek végén kezdte festőművészi tanulmányait a Magyar Képzőművészeti Főiskolán. Diplomáját 1980-ban szerezte meg, és rövid időn belül a magyar kortárs művészeti élet meghatározó személyiségei között találta magát. Munkássága elismeréséül 1986-ban Stúdió-díjban részesült, amely kreativitását és művészeti szaktudását ismerte el.

Hirdetés

Koncz András számos nemzetközi tanulmányúton vett részt, többek között Olaszországban, az NDK-ban, Kijevben, Rómában és Párizsban, ahol új inspirációkat gyűjtött és tovább fejlesztette alkotói készségét. Festményei a hagyományos és a modern elemek ötvözésével különleges stílust teremtettek, amelyek gazdagok voltak érzelmekben és szimbolizmusban, és gyakran reflektáltak a kortárs társadalmi és kulturális témákra.
Művészete 2002-ben a Fővárosi Képtár – Kiscelli Múzeum által rendezett kiállításon is bemutatásra került, amely jelentős elismerést váltott ki. Koncz András munkássága nemcsak hazánkban, hanem nemzetközi szinten is elismerést nyert, és hagyatéka mély nyomot hagy a kortárs magyar festészetben.

Hirdetés

Koncz András elvesztése mély űrt hagy maga után a művészeti világban, és művei továbbra is élő emléket állítanak neki, örök jelképeként maradva annak a rendkívüli tehetségnek és művészeti hozzájárulásnak, amelyet életében nyújtott.

Hirdetés
Categories: Hírek

Hirdetés