Hirdetés

A görögdinnye egyike a legegészségesebb gyümölcsöknek, amely a folyadék visszapótlásában is sokat segít a nyári melegben, mivel rengeteg vizet tartalmaz. Számos olyan, viszonylag bonyolultabb technika és spekuláció létezik, amelyekkel az emberek megpróbálják megmondani, hogy a zöldségesnél melyik dinnyét érdemes kiválasztani.
Pedig mindössze a dinnye külsejére kell ránézni, és rengeteget segíthet a megfelelő döntés meghozatalában, mivel már pusztán a dinnye külsejéből eldönthető, hogy a gyümölcs elég édes-e. Mégpedig arról van szó, hogy nem a legszebb, teljes egészében zöld dinnyét kell választani, hanem azokat, amelyeknek az alja sárgás.
Minél nagyobb ez a sárgás felület a dinnye felszínén, az annál érettebb, mert több ideje volt beérni a földön.
Ha már kiválasztottuk a megfelelő dinnyét, általában egyszerűen lehűtve elfogyasztjuk, de akár dinnyefagylaltot is készíthetünk belőle.

A kép forrása: Pexels.com
Mindössze arra van szükség, hogy egy nagy szelet dinnyéből eltávolítjuk a magokat, betesszük egy jégkrém-készítőbe, összepépesítve lefagyasztjuk. Kevésbé édes példányokhoz érdemes egy kis kanál mézet is tenni fagyasztás előtt.
Kell-e ennél egészségesebb, és fogyókúra-barátabb fagyi?
Hasznos volt? Akkor ne felejtsd el megosztani, hogy a barátaid is kipróbálhassák!

Hirdetés
Categories: Érdekes

Hirdetés