Hirdetés


A nő nyolc éve fekszik magatehetetlen állapotban, mégis fizetnie kell.
Gyerektartást kell fizetnie egy nyolc éve éber kómában fekvő, de emiatt is folyamatos ellátást igénylő magyar édesanyának, írta a Blikk.

Hirdetés


Katalin a kóma előtt csinos fiatalasszony volt / Fotó: Blikk
A nő két kisgyermekével élt, de egy jóindulatú agydaganatot eltávolító műtét után egy kórházi baktérium megtámadta a szervezetét, és kómába került.
Ugyan ébren van, pislogásokkal kommunikál, a szemével pedig követi a mozgást, de beszélni nem tud, és szinte mozdulatlanul, fekve tölti az idejét.

Hirdetés

A nőt édesanyja gondozza, ápolja 24 órában.
A Blikk szerint a család két gyermekére az apa felügyel, ő indított a gyerektartás miatt pert a beteg nő ellen. A férfi rajta kívül a gondozó nagymamával szemben is végrehajtást kezdeményezett, esetében rokontartás címén követel pénzt. A bulvárlap szerint a két nő összesen több mint 400 ezer forint tartozást halmozott fel.
„Gyerektartást az a szülő kérhet a másiktól, aki a gyermeket neveli, gondozza. A másik félnek a gyermektartási kötelezettsége minden más kötelezettséget megelőz. Más követeléssel, tartozással ezt nem is lehet veszélyeztetni. Szürreálisan hangzik, de ebben az esetben az éber kómában fekvő nő a saját jólétének a rovására is köteles fizetni” – mondta a Blikknek egy ügyvéd.
Így segíthet
A nő felépülését, a következő, Évával és Katalinnal együtt élő kisebbik testvér, Csernai Krisztián számlaszámán támogathatja: 11773432-00972259-00000000 ,

Hirdetés
Categories: Ütős

Hirdetés