Hirdetés


Lassan fél évszázada, 1975 óta alkot házaspárt Szikora Róbert és felesége, Zsuzsa. A legendás énekes kapcsolatukról és a hosszú házasság titkáról is beszélt.

Hirdetés

Szomszédja lett a felesége
Szikora Róbert az M2 Petőfi TV Magas és Mély című műsor nagypénteki adásában nemcsak hitéről és családja húsvéti hagyományairól, hanem párkapcsolatáról is mesélt. Az énekes 48 éve él házasságban, egykori szomszédja lett a felesége: Zsuzsa mindössze 15 éves volt, amikor egymásba szerettek.

Hirdetés

A szerelem tart össze két embert
A csikidám stílus magyarországi megteremtője azt mondja: az a szerelem tart össze két embert, ami az égben köttetik – a Jóisten ott köt össze két embert egymással. De hogy mindez miért és hogyan történik, igazából mindig titok marad.

„Évek óta formáljuk egymást”
„Nagyon kell szeretni egymást, igazán, mélyen, nem úgy, mint az amcsi filmekben. Évek óta formáljuk egymást, mint víz és a part. Ő is egy bolygó és én is, néha pedig összecsattanunk, de mégis olyan gyönyörű dolog leélni egy egész életet valakivel” – mondta Szikora Róbert.

Bele is halhatunk abba, ha nem szeretnek
„A szeret éltető, motiváló erő minden élőlény számára, és akinek ezt nélkülöznie kell, az akár bele is halhat a szeretetlenségbe” – tette hozzá a művész.

Hirdetés

Újabb díjjal gazdagodott
Szikora Róbert a közelmúltban Máté Péter-díjat és elismerő oklevelet is kapott. Mint mondta, örömmel fogadta a kitüntetést, de már nem számolja, pontosan hány van neki otthon.

Minden díj egy kis simogatás
„Egy díj jólesik mindenkinek, egy kis simogatás, elismerése a munkájának. De az első húsz kitüntetés után már nem nagyon számoltam. De hát minden gyerek új, és amikor jön egy új gyerek, az örvendetes” — mondta egy interjúban.

Nem érdemes féltékenykedni
A zenész büszke arra, hogy megtanulta: nem érdemes más előadók sikere miatt féltékenykednie.

Hirdetés

Ha tehetséges vagy, előbb-utóbb megkapod
„Megtanultam valakitől, hogy ne legyünk féltékenyek más sikerére. Ha mi még nem kaptunk meg egy díjat, ne legyünk féltékenyek, majd mi is megkapjuk. Ha tehetséges vagy, akkor előbb utóbb megkapod” – magyarázta Szikora.

„Vannak, akiket nyomnak”
„Hiába van, hogy azt mondják, vannak, akiket nyomnak. Mindig lesznek olyanok, akik tudják, ki mellé kell állni, ki lesz az ő mentoruk. De ne legyünk féltékenyek más sikerére, mert az nekünk is siker” – mondta a műsorban.

Kiemelt kép: Szikora Róbert. Fotó: Facebook
Hirdetés
Categories: Megható

Hirdetés