Hirdetés


Rosszul lett délelőtt Gálvölgyi János, hozzátartozói mentőt hívtak, de végül inkább maguk vitték kórházba a 74 éves színészt, aki a Semmelweis Egyetem Klinikájára került, ahol lélegeztetőgépre kapcsolták. Lánya arról számolt be, hogy hiába hívtak mentőt, a riasztás után fél órával még nem indult el a kocsi, ezért inkább maguk vitték kórházba a színészt.

Hirdetés

A mentők a kapott információk alapján döntöttek arról, hogy melyik kategóriába sorolják a Gálvölgyi János rosszullétéről szóló bejelentést. Vizsgálják, hogy szakmailag megfelelő volt-e a döntés. A neves művész otthonában lett rosszul, de hozzátartozói hiába hívtak mentőt, a riasztás után fél órával még nem indult el a kocsi, ezért inkább maguk vitték kórházba a színészt.

Hirdetés

Az Országos Mentőszolgálat szóvivője, Győrfi Pál a hvg.hu-nak azt írta: a hívást fogadó mentésirányító a bejelentőtől kapott információk alapján az esetet 2-es prioritási kategóriába sorolta. Az 1-es prioritás jelenti a közvetlen életveszélyt, amely azonnali mentőriasztást von maga után.
Mivel a bejelentő nem a beteg mellől, hanem egy másik településről telefonált, ezután a mentésirányítók telefonon felhívták a beteg mellett tartózkodó hozzátartozót annak érdekében, hogy pontosíthassák, kiegészíthessék a beteg aktuális állapotára vonatkozó információkat.
„A mentőegység indításakor a hozzátartozók a hívást lemondták, más járművel kórházba szállították a beteget. A mentésirányítók szakmai döntésének megfelelőségét vizsgáljuk” – fejezte be Győrfi Pál.

Hirdetés
Categories: Hírek

Hirdetés