Hirdetés


Győrfi Pál nyilatkozott Babicsek Bernát tragikus haláláról! Győrfi Pál elmondta az igazat!
A színész halálával kapcsolatosan most újabb információk láttak napvilágot, s bár azt eddig is tudni lehetett, hogy valószínűleg füstmérgezés okozta a halálát, ezt most Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője is megerősítetta az RTL Híradójának. Mint mondta a színész valószínűleg rosszul lett a füsttől, és próbált kimenekülni a teraszajtón, de már nem tudott.

Hirdetés

A Híradóban telefonon keresztül megszólalt Lóránt Kriszta is, aki korábban a Barátok köztben szerepelt együtt Babicsek Bernáttal, a két színész egy párt alakított a sorozatban. A színésznőt valósággal sokkolta kollégája halálhíre, mint mondta nagyon hálás Bernátnak azért az időszakért, számára ő egy olyan ember volt, aki mindig meg tudta nevettetni, fel tudja vidítani. “Egy örök bohém volt” – mondta.

Hirdetés
Az adásrészlet itt tekinthető meg:

A megfelelő füst- és szén-monoxid-érzékelő életeket menthet! A lakástűz és a szén-monoxid-mérgezés is megelőzhető, ha néhány alapvető szabályt betartunk, és pár egyszerű eszközt beszerzünk. A fűtési szezon beindulásával egyre több a baleset, vigyázzunk magunkra és egymásra, ellenőriztessük szakemberrel fűtőeszközeinket!Idén már 659 alkalommal riasztották a tűzoltókat szén-monoxid miatt, 251 ember szenvedett valamilyen mértékű mérgezést, 7 emberen pedig már nem lehetett segíteni, adta hírül az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság.

Hirdetés
Akkor keletkezik szén-monoxid, ha a nyílt égésterű vízmelegítő vagy fűtőeszköz működés közben nem kap elég levegőt. Ilyenkor mérgező szén-monoxid fejlődik, amely akár egy percen belül ölhet.
Néhány egyszerű lépéssel megelőzhető a mérgező szén-monoxid kialakulása:
Évente egyszer ellenőriztessük szakemberrel a fűtőeszközünket!Nem elég néha kiszellőztetni, a nyílászárókba résszellőzőt kell szereltetni.Éljünk az ingyenes kéményseprés lehetőségévelSzerezzünk be egy jó minőségű szén-monoxid-érzékelőtIdén eddig már 5371 lakástűzhöz riasztották a tűzoltókat, ezek miatt 438-an sérültek meg, és 74 ember vesztette életét. A legtöbben nem a lángok okozta hő miatt haltak meg, hanem füstmérgezést szenvedtek. Ezek az esetek megelőzhetőek lennének füstérzékelő használatával.
Egy jó minőségű füstérzékelő már a tűz keletkezésekor jelez, amikor még sérülés nélkül ki lehet menekülni. Füstérzékelővel a kár is sokkal kisebb, hiszen hamarabb lehet riasztani a tűzoltókat, akik több értéket tudnak megmenteni.
Oszd meg a cikket ,mert életeket menthet!

Hirdetés
Categories: Hírek

Hirdetés