Hirdetés


Gáspár Győző, azaz Győzike 50. születésnapja különleges vendégek figyelmét is magára vonta, köztük Novák Katalin köztársasági elnökét és Szijjártó Péter külügyminiszterét. Az ünnepség nem csak személyes jelentőséggel bírt a születésnapos számára, hanem politikai visszhangot is kiváltott.

Hirdetés

„A Fidesz, szavazótáborának összetételét tudomásul véve, stratégiát váltott. Az értelmiség ebben a társadalmi környezetben nem képes annyi szavazatot hozni a Fidesznek, amennyivel nyerni lehet. A celebek azokat a tömegeket szólítják meg, akiket az értelmiség nem tud, akikhez az értelmiség nem jut el – ezért önt el mindent a Fidesz mellett nyilatkozó celebek hada” – írta.

Hirdetés

Dúró Dóra, a Mi Hazánk politikusának közösségi médiában megjelent kritikája kapcsán különösen éles lett a vita. Dúró arra utalt, hogy Győzike esetleges politikai elismerése, mint például egy Kossuth-díj, kérdőjelezhetővé teszi a celebek politikai szerepvállalását. A posztjában a Fidesz celebek felé történő stratégiaváltását is érintette, amely szerinte a szélesebb tömegek elérését célozza meg.
Győzike a Mandinernek adott válaszában elmondta, hogy ő maga hívta meg a köztársasági elnököt és a külügyminisztert, és bár nem számított rá, hogy valóban megjelennek, örömmel fogadta a jókívánságaikat tartalmazó leveleket. Az énekes kritizálta Dúró megközelítését, amelyet likevadászatnak és szavazatszerzési kísérletnek nevezett.

Hirdetés

„Kedves Dóra! Egy ember vagyok, akinek születésnapja volt. Egy ember, aki meghívott két, általa nagyra becsült közjogi méltóságot, akik udvariasan megírták, nem tudnak eljönni. Ön szerint válaszra sem kellett volna méltatniuk? Ha meghívják egy születésnapra, akkor rá sem hederít? Válaszra sem méltatja? Vagy udvariatlan lenne? Úgy rohant neki Novák Katalinnak – de szerintem inkább a falnak –, hogy nem is tudta a történet hátterét” – fejtette ki véleményét Dúró Dóráról Győzike.
Győzike büszkén vállalja Fidesz iránti támogatását, és hangsúlyozta, hogy korábban is részt vett a párt rendezvényein. Ez az eset rámutat arra, hogy a magyar közéletben milyen összetett lehet egy személyes ünneplés politikai vonatkozása, és hogyan válhat a celebek és politikusok közötti interakció a nyilvános diskurzus részévé.

Hirdetés
Categories: Ütős

Hirdetés