Hirdetés


Egy átlagos négy tagú családban naponta minimálisan két műanyagpalack végzi a kukában. Kánikulában az üres palackok száma pedig akár öt-hatra is nőhet.

Hirdetés

Gondoljuk csak el, ha minden család napi 5-6 palackot dob a kukába, a világon mennyi műanyagpalack termelődhet egy nap. Próbáljunk meg maximálisan odafigyelni az üres műanyagpalackok sorsára, gyűjtsük szelektíven, vagy hasznosítsuk újra. Soha, semmilyen körülmények között ne dobjuk ki a természetbe. Egy palack minden bizonnyal nem csak minket, de még az unokáinkat is túl fog élni, hiszen minimum 200 év kell neki, míg lebomlik. Ha nem akarjuk unokáink virág helyett műanyag palackokat találjanak a réten, tegyünk ellene.
Az alábbi videóban egy nagyon átfogó, és rengeteg ötlet kínáló összeállítást láthatunk arról, hogy hogyan hasznosíthatjuk újra a műanyag palackokat. Ha valakit nem érdekel a környezet védelme, vagyis nagy ívben tesz rá, hogy mi lesz a műanyag palackokkal, gondoljon arra, hogy mennyi haszna származhat egy pár műanyag palack felhasználásából.

Hirdetés
A legfontosabb, hogy pénzt, és energiát spórolhatunk meg azzal, ha ezeket a palackokat újrahasznosítjuk.
Induljunk ki abból, hogy milyen szuper kaspókat készíthetünk belőlük, és így nem kell pénzt kiadnunk virágcserepekre. Vagy ha nincs kertünk, akkor műanyag palackokban a teraszon is termeszthetünk pl. uborkát vagy paradicsomot. Ebben a videóban biztosan találsz olyan ötlet, ami nagyon hasznos lehet a te otthonodban is! Tudtad, hogy műanyag palackból például mutatós karkötőket is készíthetsz? Itt a nyár, és a fesztiválszezon, alkoss egy pár színes műanyag karkötőt, és lepd meg a barátnőidet.

Hirdetés
Hirdetés
Categories: Érdekes

Hirdetés