Hirdetés


Az elkövetkező napokban, hetekben várhatóan nagyon sokan fognak találkozni az influenzával vagy a koronavírus omikron variánsával, ezért dr. Várdi Katalin és dr. Rékassy Balázs orvosok a Facebookon osztottak meg hasznos tanácsokat arról, hogyan készülhetünk fel a megfertőződésre.

Hirdetés

Bejegyzésükben többek között azt írják, hogy ha valakinek tünetei vannak és pozitív a tesztje, és otthon van, annak D3 vitaminból napi 2–3 ezer nemzetközi egységet (NE) érdemes szednie egy nap, C-vitaminból 1000 milligrammot, magnéziumból 300–400 milligrammot, szelénből 55 mikrogrammot, cinkből 10 milligrammot.
Emellett igyáln sok folyadékot (min. 2 litert), láz esetén többet is.

Hirdetés
A lázat naponta érdemes megmérni, és ha van otthon vérnyomás- illetve oxigénszaturáció-mérő, akkor vérnyomást és oxigénszaturációs szintet is (baj akkor van, ha ha az oxigénszaturációs szint kisebb mint 93).
Orvosi segítségre akkor van szükség, ha a légzésszám egy perc alatt 25-nél is több, ha nem tudod 12 másodpercnél tovább visszatartani a levegőt, ha a gyógyszerek ellenére sem megy le a lázad, ha folyamatosan köhögsz, ha nem tudsz inni, enni, mert hányingered van, vagy akár hánysz is, ha zavartnak érzed magad.

Hirdetés
Categories: Egészség

Hirdetés