Hirdetés


Az Orchidea korunk kedvelt növénye. Bár még 50 éve is ritkának számított, mára ezeket a szépségeket már könnyedén megvásárolhatjuk, és az otthonunkban helyezhetjük el.
Nagyon sokan küszködnek azonban azzal a problémával, hogy megveszik a boltban az Orchideát, és csak egyetlen egyszer virágzik, és miután lehullottak a virágok, csak a csupasz levelek maradnak utána.
Azonban bárki könnyedén virágzásra bírhatja az Orchideáját, csupán ezt az öt dolgot kell ellenőriznie:

1.) A léggyökerek állapota
A léggyökereinek fényre van szükségük, ezért érdemes az Orchideát átlátszó edénybe ültetni. Bár lehet, hogy olvastad valahol, hogy a tenyészidőszakon kívül nem kötelező az átlátszó edény a növény számára (ami igaz is), de most azt akarjuk, hogy az Orchidea virágokat hozzon!

2.) Fény és hőmérséklet
Az Orchidea nem a végletek növények: szereti a sok fényt, azonban határozottan csak a szűrt fényre van szüksége. Ezért ne helyezzük a tűző napra. A meleget is szereti, viszont 25 °-nál magasabb hőmérsékleten szintén elkezd kiszáradni.

Hirdetés
3.) Öntözése
Az Orchidea elsősorban pára formájában jut nedvességhez a természetes élőhelyén, ezért tilos azt túlöntözni, mivel ez a gyökerei rothadásához vezet.
Amikor pedig alulról öntözöd, érdemes várni egy fél órát, és a még fel nem szívott vizet kiönteni, ugyanis erre már nincs szüksége a növénynek.
Nyáron egy kicsit gyakrabban kell öntözni, még télen elegendő hetente. Öntözés során azt kell figyelembe venni, hogy milyen színűek a léggyökerei. Ha léggyökerek színe szürkésre vált, akkor igényli a vizet, addig pedig nem érdemes öntözni.

4.) A virágzás érdekében
Érdemes langyos vízzel spriccelni az orchidea leveleit időről időre, mert ez emlékeztet arra, hogyan a természetes élőhelyén nedvességhez jut. Ha még biztosabbra akarsz menni, 35 °-os gőzfürdőt is alkalmazhatsz.

5.) Földje
Ne ültesd sima virágföldbe az Orchideát, hanem vásárolj direkt Orchidea ültető talajt. Minden a boltban beszerezhető, az összetételét sem kell alaposabban tanulmányozni .Azonban az fontos, hogy átültetéskor rendesen mosd le az Orchidea gyökereit.
Ha mindezt betartod, hamarosan virágba borul kedvenc növényed.

Hirdetés
Categories: Kreatív

Hirdetés