Hirdetés

Ez a csodás gyümölcs fantasztikus hatással van a szervezetünkre. Most megmutatjuk, miért érdemes gyakran banánt enni.

 1. A banán segít a depresszió leküzdésében

A banán triptofánt tartalmaz, amely szerotoninná alakul. Köztudott, hogy a szerotonin fontos ahhoz, hogy vidámság érzetünk legyen.

2. A banán energiát ad

Ha sokat dolgozol, vagy edzésre jársz, biztosan szükséged van a plusz energiára. Egyél 2 banánt, és nem leszel fáradt egész nap. Ha délután a munka után fogyasztod el, akkor segít helyrehozni a vércukorszintedet, amely napközben vélhetőleg lecsökken. (Cukorbetegek számára nem ajánlott a banánfogyasztás)

3. Harcol az izomgörcsök ellen

Ha izomgörcseid vannak, fogyassz minden nap banánt. Csökkenti az edzés közben felmerülő izomgörcsöket, de akkor is jó hatással lehet a szervezetedre, ha éjszaka jelentkeznek az izomfájdalmak és görcsök.

4. A banán kalciumot tartalmaz

A kalcium könnyen kiürül a szervezetből, a banánnal azonban pótolható. A csontok fejlődéséhez fontos a megfelelő kalcium bevitel.

5. A banán boldoggá tesz

Amikor banánt eszünk, jobb lesz a hangulatunk. A premenstruációs szindrómák enyhítésében is segít, annak köszönhetően, hogy ellazítja az izmokat.

6. Csökkenti a duzzanatokat

A banán csökkenti a különböző duzzanatokat, ez lehet lábdagadás, vagy egyéb. Rengeteg betegség megelőzéséhez is hozzájárul, többek között a 2-es típusú cukorbetegség kockázatának kialakulását is csökkenti.


7. Vas is van benne

A banán vas tartalmú, ami segít a vérszegénység megelőzésében és enyhítésében. Javítja a vérkeringést.

8. Kálium tartalmú

A magas kálium tartalma hozzájárul a vérnyomáscsökkentéséhez. Segít a szívbetegségek megelőzésében és véd a vesebetegségektől.

9. Pektineket tartalmaz

A pektinek javítják az emésztést és segítik a méregtelenítést is, ami nagyon lényeges.

10. A banán antioxidánsokat tartalmaz

A banán antioxidánsokat tartalmaz, ami legyőzi a szabadgyököket. A banánfogyasztás csökkenti a betegségek kialakulásának az esélyét.
A banán rengeteg értékes tápanyagot tartalmaz, amelyek fontosak a szervezet számára. Ez a gyümölcs finom, olcsó és egész évben könnyen beszerezhető. A banánfáknak minden része hasznos, hiszen a leveleiből tányért készítenek, a virágait egyes kultúrák az ételek ízesítésére használják. A banán B6-ot, magnéziumot és vasat is tartalmaz.
Hasznos volt? Ne felejtsd el megosztani!
Forrás: bidista.com

Hirdetés
Categories: Egészség

Hirdetés