Hirdetés


A természet megszámlálhatatlan gazdagságot és csodát tartogat számunkra, rengetegféle növény, és állat létezik a világon.
Most a növényekről lesz szó, amelyek nemcsak gyönyörűek, de egyes fajtáik kifejezetten előnyösek az emberi egészség szempontjából még akkor is, ha csak egyszerűen körülöttünk vannak, azaz a lakásunkban tartjuk őket.

Hirdetés

Az alábbi növényfajták bármelyikéből van otthon, a lakásodban, különösen becsüld meg, mert sokat tehet az egészségedért:
Rákvirág

A rákvirág nem igényel sok napfényt, ráadásul 50 m-es körzetében jelentősen tisztítja a levegőt. Érdemes olyan helyen tartani, ahol magas a páratartalom, mivel magas a nedvesség igénye.

Pántlikafű

Hirdetés

Ez az egyik legjobb növény a benzol és a szén-monoxid levegőben mérhető szintjének csökkentésére. Akik a lakásukban tartják, sokszor úgy érezhetik, mintha mindig frissen szellőztetnének! Érdemes kipróbálni.
(Azért természetesen a szén-monoxid által okozott veszélyes eseteket ne jusson eszünkbe növényekkel “megelőzni”, annak kapcsán kövessük a szakmai szervezetek által az interneten közzétett javaslatokat)

Flamingó virág
Tisztítja a lakás levegőjét, csökkentve az allergia és az asztma kialakulásának kockázatát, de akár segíthet ezek tüneteit is enyhíteni.

Cseppecskevirág

Ugyancsak remekül tisztítja az otthonunk levegőjét, segít kiszűrni belőle a méreganyagokat, Így többek között az triklór-etilént.
Ráadásul ennek a virágnak alig van szüksége napfényre, így gyakorlatilag bárhová tehetjük, ahol szükségünk van rá.

Krizantém

Hirdetés
A krizantém nemcsak a levegő tisztítja, de segít a repülő kártevők, és más rovarok távol tartásában is.
A szúnyogokat, hangyákat, de még akár a legyeket is távol tarthatja!
Mikor ezt megtudtam, gyakorlatilag rögtön be is szereztem, és a hálószobámban, ahova elhelyeztem, azóta egyetlen szúnyogot sem láttam!
Hasznos volt? Ne felejtsd el megosztani, hogy a barátaid is kipróbálhassák!

Hirdetés
Categories: Érdekes

Hirdetés