Hirdetés


Galambos Lajos, ismertebb nevén Lagzi Lajcsi, 2023 áprilisában kezdte meg három és fél éves börtönbüntetését, de körülményei merőben eltérnek a megszokott börtönélettől. Egy percet sem töltött a cellában, mivel, mint a vele szemben folyó nyomozásból kiderült, súlyos keszonbetegséggel küzd, mely fulladásérzettel és nehézlégzéssel jár. Emiatt a börtönkórházban kapott helyet, ám ez sem jelenti azt, hogy könnyű sorsa lenne.

Hirdetés

A börtön szigorú szabályai minden rabra érvényesek, függetlenül attól, hogy milyen ünnep közeleg. Galambos Lajos sem töltheti a karácsonyt otthon, és a szigorú előírások miatt családja sem küldhet neki ünnepi ételcsomagot. Egy újonnan bevezetett rendelet értelmében ugyanis tilos élelmiszert beküldeni a börtönbe. Így Lagzi Lajcsinak be kell érnie a börtön karácsonyi menüjével, ami jelentős kontrasztban áll a szabad élet ünnepi ételeivel.
Ez a helyzet rávilágít arra, hogy a börtönélet szigorúan követi saját szabályait, függetlenül az ünnepektől vagy az egyéni körülményektől. Galambos Lajos esete különösen érzékelteti, hogy a börtönkörülmények mennyire eltérőek lehetnek az elítéltek számára, különös tekintettel azokra, akik egészségügyi okok miatt különleges ellátásra szorulnak.

Hirdetés

“A fogvatartottak nem kaphatnak élelmiszercsomagot, ezalól a karácsony sem kivétel”
– magyarázta dr. Csontos Zsolt, Galambos Lajos jogi képviselője.
„Az ünnepi időszak a börtönökben ugyanúgy telik, mint bármelyik másik nap, de természetesen a büntetésvégrehajtás dolgozói igyekeznek apró gesztusokat tenni az arra érdemeseknek. Galambos Lajos kaphat csomagot a családjától, de abban maximum könyvek, levelek, fényképek lehetnek. A legjobb ajándék, sajnos azt kell mondjam, a pénz. Abból tud vásárolni magának ennivalót, ha arra van igénye”
– folytatta a jogász, majd a muzsikus állapotáról is elárult ezt-azt.
“Lajos jól tartja magát, a családja rendszeresen látogatja, és biztosak vagyunk benne, hogy a jövő karácsonya már nem ilyen lesz, mint ez.”

Forrás
Hirdetés
Categories: Ütős

Hirdetés