Hirdetés


Hatalmas díjat kapott Ganxsta Zolee 93 éves anyukája. A színésznőt percekig ünnepelték
A Kossuth-díjas színésznő a Bujtor István Filmfesztiválon kapta meg a legnagyobb elismerést. A 93 éves Kassai Ilona életműdíját hosszú vastapssal ünnepelte a közönség vasárnap este Balatonszemesen. Ilonát a közönség Dézsy Zoltán Tíz perc múlva három című játékfilmjében láthatta.

Hirdetés

A színésznő kiskorától primadonna szeretett volna lenni, de tehetsége elsősorban drámai darabokban bontakozott ki. 1949-ben az Állami Bányász Színházba szerződött, 1951 és 1976 között a Faluszínház – a későbbi Déryné Színház -, majd 1976-tól az Arany János Színház tagja lett. Eljátszhatott jó néhány klasszikus szerepet, mint Melindát a Bánk bánban, Desdemonát Shakespeare Othellójában vagy Antigonét Szophoklész drámájában.
Szinkronszínészként is népszerű, sokat foglalkoztatott: Gyilkos sorok, Vad Angyal, Paula és Paulina, Harry Potter és a Gru csak néhány a legnépszerűbbek közül. A szakmában Médikének becézett művésznő mindig derűsen nyilatkozott, ha a több, mint hetven éves pályafutásáról vagy a családjáról kérdezik.
Nehéz hangokról mesélni, ide kattintva meghallgathatod Kassai Ilonát:

Hirdetés
Hirdetés
Categories: Ütős

Hirdetés