Hirdetés


Hatályba lépett az új tb-törvény: megvonják az egészségügyi ellátást azoktól akik…
Sokan nem tudják de ,hatályba lépett az új tb-törvény: megvonják az egészségügyi ellátást azoktól akik…..

Hirdetés

Sokan nem tudják de ,2020. július 1-én hatályba lépettaz új társadalombiztosítási törvény, amelynek értelmében,akik fél évig nem fizetnek tb-járulékot, azok elveszítik jogosultságukat az egészségügyi ellátásra. Az Orvosi Kamara elnöksége arra kérteÁderJánost, hogy ne írja alá a tb-törvényt.

Hirdetés

Egyetértenek vele, hogy szigorítani kell a járulékfizetést, de aránytalanul szigorúnak tartják a törvénymódosítást.Az új társadalombiztosítási törvény szerinta sürgősségi ellátás kivételévelmegtagadják mindazon személyek egészségügyi ellátását, akik hat hónapig nem fizetnek tb-járulékot.
A Pénzügyminisztérium a „potyautasok” kiszűrésévelindokolta a lépést, amely számítások szerint több mint félmillió magyar ember ellátását sodorta veszélybe, köztük azokét, akik egyéni szerződéssel fizetnek járulékot.Az új tb-törvénnyel egy új járulék is létrejön, a társadalombiztosítási járulék,amely a 10 százalékos nyugdíjjárulék, a 7 százalékos egészségbiztosítási járulék és a 1,5 százalékos munkaerő-piaci járulék összeolvadásából jön létre.

Hirdetés
Fizetni ugyanannyit kell, mint eddig, az új járulék mértéke ugyanis 18,5 százalék. A családi járulékkedvezménytpedig mostantól ebből a 18,5 százalékból kell levonni. Változik anyugdíjasok járulékfizetésére vonatkozó szabályis, a megbízási szerződéssel dolgozó, illetve vállalkozó nyugdíjasoknak szerdától csak a 15 százalékos szja-t kell fizetniük, a 18,5 százalékos járulékot nem.

Hirdetés
Categories: Hírek

Hirdetés