Hirdetés

A ház tulajdonosa nem mer a földszinten aludni, mert pont az ágy fölötti ablakon szokott bejutni otthonába a másfél mázsás mézrabló.
A székelyföldi Libán-tetőn történt az eset egy hétvégi házban – írja a 444. A ház tulajdonosa, Szabó Nagy Klára a lapnak elmondta, április 9-én, amikor az első betörés történt, emberi rongálásra gyanakodott, és a rendőrséget riasztotta. A helyszínelők állapították meg, hogy nem ember, hanem medve törte be a faház két ablakát, borogatta fel a bútorokat és tépte le a házikó egyik faláról a külső faburkolatot.

Hirdetés

Fotó: Veres Nándor/MTI/MTVA A kép Tusnádfürdőn készült

A vizsgálat során az is kiderült, hogy a lambéria alatt nyaranta darazsak fészkelnek, és a medve mézet keresett a burkolat alatt, majd bent a házban is. A ház egyik ablakán mászott be, és a másik ablakot kitörve menekült el. A házat ezt követően megtisztították a darázsfészkektől, a szagnyomokat klórral próbálták eltüntetni, de hat hét múlva újabb, és azóta további négy betörés következett. Valamennyi alkalommal olyankor jött a medve, amikor a házban senki sem tartózkodott.
“Van egy hokimeccseken használt kürtöm, és ha hallom, hogy megint itt van az állat, akkor azt elkezdem fújni. Messzire elhallatszik az erdei csendben, meghallják a közelben lakók, és jönnek segíteni” – magyarázta Szabó Nagy Klára a védekezési stratégiáját.
A helyszínelést végző vadőr a nyomokból megállapította, hogy egy 130-150 kilós példány lehet a behatoló.

Forrás: lajk.hu
Hirdetés
Categories: Ütős

Hirdetés