Hirdetés


Varga Viktor, az ismert énekes és dalszerző, nemrégiben közösségi médiáján adta hírül, hogy a Szent Flórián templomban vitézi rangra emelték. Beszámolója szerint ez a kitüntetés olyan megtiszteltetést jelent számára, amire soha nem számított.
“Mérhetetlenül izgalmas élményben volt részem, de amikor kimondtam a “Hazámat szolgálom!” mondatot, valami hihetetlenül erős tisztelet és áhítat kerített hatalmába” – írta az énekes.

Hirdetés

“Mindig is foglalkoztam a magyarság, a hagyományaink, a nemzeti érzések és identitással, de mióta saját földem van Magyarországon, még jobban megértem annak jelentőségét, mivel valóban összefonódtam vele. Megtiszteltetés számomra, hogy a rend tagjai észrevették munkásságomat, és bizalmukkal megajándékoztak.”
Az énekes azt is hozzáfűzte, hogy a világutazásai alatt rádöbbent, hogy minden országnak saját stílusa, ruházata, zenéje és nemzeti identitása van, és mind tiszteletben tartja, szereti és használja saját hagyományait. Amikor hazatért ezekről az utazásokról, mindig inspiráltan kezdte keresni a magyarság elfeledett értékeit.

Hirdetés

“Rendkívül régi és mélyen gyökerező őskultúránk van. Amikor ezeket kerestem, felkértek a Nemzeti Lovas Színháztól, hogy írjak egy musicalt a Fehérlófia történetéről, amit boldogan vállaltam, beszerezve ősi magyar hangszereket, felkutatva és feljátszva régi dallamokat. Így kezdődött a nemzeti öntudat erősödése bennem… aztán az élet további hasonló lehetőségekkel állított szembe” – tette hozzá Varga. Azt is elmondta, hogy úgy érzi, az a feladata, hogy bemutassa és életben tartsa a magyar értékeket. Büszke és boldog az új címére, amit már belefoglalt az Instagram-felhasználói nevébe is.

Hirdetés
Categories: Hírek

Hirdetés