Hirdetés


A vér tisztítása egy nagyon fontos dolog, az összes baktérium ugyanis itt lapul meg, amiből tartós, hosszú ideig tartó betegségek keletkeznek. Ezért is van az, hogy ha orvoshoz megyünk, a vérvizsgálat szinte minden betegséget képes kimutatni azonnal.

Hirdetés

Az alábbi recepttel megtisztítható a vér, a betegségek, a baktériumok és vírusok pedig száműzve lesznek onnan, és egészségesebbnek érezhetjük magunkat, mint valaha.
Hogyan kell elkészíteni a hatékony orvosságot?
Hozzávalók:

 • 12 gerezd fokhagyma
 • ½ liter vörösbor
 • Hirdetés  Elkészítés:
  Vágd apróra a fokhagymákat és helyezd el őket egy üveg aljára. Add hozzá a fél liter vörösbort és légmentesen zárd le az üveget. Egy hétre tedd egy olyan helyre, ahol fény éri. A hét folyamán több alkalommal is rázd fel alaposan az üveg tartalmát, hogy a keverék alaposan összeérjen.

  Fogyasztása:
  Naponta legalább háromszor 1-1 teáskanállal fogyassz belőle körülbelül egy hónapon át. Miután végig csináltad a kúrát, tarts egy hat hónapos szünetet, majd kezd el újból a tisztítást.

  Hirdetés
  Fokhagyma hatása:
  A korszerű orvostudomány elismeri, hogy a fokhagyma rendszeres fogyasztása eredményesen csökkenti a magas vérnyomást, segít megelőzni az érelmeszesedést, fokozza az emésztőrendszer, az epe és a máj működését, fertőtleníti a bélrendszert. Régi mondás, hogy a tartós egészség feltétele naponta egy vöröshagyma, két gerezd fokhagyma és három alma. Ismeretes a fokhagyma baktériumölő hatása. A Kochféle TBC- bacilusokat 1/1500 hígítású fokhagymakivonat megöli. Tudományosan igazolt gyógyhatásai mellett széles körben használták (és egyes helyeken használják még ma is) varázsszerként: az ókori népek a nyakukban viseltek egy gerezd fokhagymát amulettként, és azt tartották róla, hogy az megvédi őket a szemmel verés és a betegségek ellen.
  A fokhagyma jellegzetes, igen hosszú ideig tartó, intenzív szagát egy kéntartalmú vegyület, az allil-szulfid okozza.

  Vörösbor hatása:
  Például akinek a túlfeszített idegállapota miatt, az állandó stressz következtében ugrik meg a vérnyomása, az kis mennyiségben ihat bort, hiszen a bor oldja az érfalakon lévő (érszűkítő, tehát vérnyomást növelő) meszesedést, és persze oldja a vérnyomást fokozó stresszt is! A bor javítja a hangulatot, étkezés után fogyasztva pedig segíti az emésztést. Mivel a könnyű asztali bor alkoholtartalma nagyon alacsony, ezért nem kábít, viszont a kedvező élettani hatásuk épp úgy megvan, mint a testes boroknak.

  Hirdetés
  A régi népi orvoslás a vérszegény nőknek rendszeres vörösbor-fogyasztást ír elő, a tudósok egyelőre nem tudták bebizonyítani, hogy a vörösborban lévő vas be tud-e épülni a szervezetbe, ugyanis a gyomorból nem nagyon szívódik fel a véráramba. A vérszegénység ellen maximum az miatt javasolható, hogy étvágyat csinál, és így valószínűleg a több táplálék révén jut a szervezet több vashoz, és képződik több vörösvérsejt. Ma már azt is bebizonyították a kísérletek, hogy a bor nemcsak a szívbetegség ellen véd, hanem rákellenes hatása is van. A borban lévő flavonoidok stimulálják az immunrendszert, és jelentősen csökkenti a vesekőképződést.

  Forrás:tudasfaja.com
  Hirdetés
  Categories: Egészség

  Hirdetés