Hirdetés


Emlékeztek Katira, kedves barátomra, aki irányított véradást kért 1-2 hete?
Nagyon sokan segítettek, sokan adtak vért, össze is gyűlt Kati TAJ számára irányítottan megfelelő mennyiségű vér!
Igen ám, de nem adták oda neki ma a Vérellátóban!

Hirdetés

Kati betegségére egy 4 hónap múlva esedékes csontvelő transzplantáció lenne a megoldás, de addig fel kell erősödnie, és főleg túl kell élnie ezt a 4 hónapot! 🥺 Ehhez viszont már sajnos hetente kell kapjon 2 zacskó vért!
Ma úgy ment el a Vérellátóba, hogy biztosan megkapja, -bár pontosan tudja, hogy borzasztóan kevés a vér, hogy rettenetes állapotban van az egészségügy (ki ne tudná pontosabban, mint ő, aki 56 évesen évek óta küszködik), épp ezért szervezett magának irányított véradást- mégis visszautasították!‼️‼️

Hirdetés

Mégpedig azért, mert a napokban új irányelveket küldtek „fentről”, és amíg eddig a 80-as hemoglobin szint alatt adták, az mostantól már csak 70, tehát Kati a 73-as szintjével nem kaphatja meg azt a vért sem, amit saját maga gyűjtött!
A dolog azért sem érthető, mert most 2 zacskó vérre lenne szüksége, de 1 hét múlva, -amikor 50-re megy majd le a hemoglobin szintje, és már nem fog tudni a saját lábán eljutni a kórházba, addigra már lehet, hogy 4 zacskó vérre lesz szüksége!
Igen, mindennel tisztában van, persze! Hogy borzasztóan kevés a vér, és hogy az életmentő műtéteket mindenképpen el kell végezni! Rendben!

Hirdetés
Akkor mondják ezt, és nyugtassák meg azzal, hogy ez a kormány, ez az egészségügyi rendszer mindent megtesz azért, hogy ő, 56-évesen is esélyt kaphasson az életre!
Ehelyett egy rendelettel, egy tollvonással úgy oldják meg a vérhiányt, úgy csökkentik a vérre várók számát, hogy lejjebb csavarják az értéket, és legfeljebb nem adnak oda rászorulóknak még abból sem, amit kimondottan nekik –jelen esetben, Katinak -ajánlottak fel ismerősök, barátok, jószándékú emberek!

Hirdetés

Két dologban kérnénk a segítségét a közvéleménynek, és esetleg az egészségügyben járatos ismerőseimnek:
1. vajon az irányított, TAJ számra érkező véradásoknál a kedvezményezettnek van-e bármilyen joga a felhasználásról való döntésben? Megtudhatja-e az érdekelt, hogy számára felcímkézve mennyi vér érkezett?
2. Ilyen esetben van-e lehetősége a Vérellátó felelős vezetőjének másképp dönteni, egyéni szempontokat figyelembe véve?
Ha bárkinek van ötlete, hogy most mit tegyen Kati, és azok, akik hasonló helyzetben vannak-lesznek, az ne habozzon!
Megpróbálnánk hivatalos úton is célt érni de erre már ebben az érában, ebben az egészségügyben egyre kevesebb a remény!
Köszönjük előre is a segítségeteket.

Hirdetés
Hirdetés