Hirdetés


„Hiányoznak azok a dolgok, amikben soha nem lehet részem” – Keanu Reeves 2 év alatt elvesztette a kislányát és a szerelmét
Keanu Reevs élete soha nem volt könnyű. Az egyik első csapás, ami érte, barátja, River Phoenix elvesztése volt, 1993-ban. És sajnos nem ez volt az egyetlen megrázkódtatás, ami rá várt, ennél sokkal keményebb megpróbáltatások is jöttek.

Hirdetés

A színész azonban minden nehézség ellenére talpra állt, és ezzel tökéletes példával szolgált, hogy bérmennyire sötét és nehéz is az élet, mindig érdemes küzdeni.
Az akkor átélt traumák megváltoztatták őt, és végül azzá az emberré tették, akit ma ismerünk és szeretünk.
Abban az időben Keanu Reeves készen állt megállapodni
1995-ben Reeves 31 éves volt, karrierje csúcsán állt, és a lehető legtöbbet hozta ki a lehetőségeiből. Élvezte a szingli életet, de azt is elmondta, hogy amikor elérkezik az ideje, szeretne megállapodni, és családot alapítani. Ez a vágya 3 évvel később teljesülni látszott, amikor megismerkedett Jennifer Syme színésznővel, akit élete szerelmének tartott. Nagyon szerették egymást, és egy évvel kapcsolatuk kezdete után készen álltak rá, hogy szülővé váljanak. Az élet azonban sajnos máshogy akarta.

A tragikus események, amelyek átformálták Keanu egész életét
Kislányuk, akinek az Ava Archer nevet választották, 1999. december 24-én halva született. Syme a szülés után depresszióba süllyedt, miközben a színész a munkába menekült a fájdalom elől. Aztán alig 2 évvel kisbabájuk elvesztése után, Jennifer halálos autóbalesetet szenvedett. Ettől kezdve Keanu Reeves élete teljesen megváltozott.

Hirdetés

Keanu, aki általában eléggé bizalmasan kezeli a magánéletét, egy 2006-os interjúban beszélt Jennifer és Ava elvesztéséről: „Amikor az emberek, akiket szeretsz, eltűnnek az életedből, egyedül vagy. Hiányzik, hogy részese lehessek az életüknek, és ők is az enyémnek. Kíváncsi vagyok, milyen lenne a jelen, ha itt lennének – mi mindent tehettünk volna meg együtt. Hiányoznak azok a nagyszerű dolgok, amikben soha nem lehet részem.”
Szerencsére Reeves nem engedte, hogy a gyász megtörje, inkább tanult a fájdalomból: „Leginkább a veszteségek árán tanultam meg értékelni az életet. Az élet értékes, és érdemes élni.”
A 2000-es évek voltak Keanu életének legsötétebb korszaka
A gyógyulás sokáig tartott. Úgy tűnt, Keanu senki más iránt nem érdeklődik romantikus értelemben, és a magánélete megrekedt. De mégsem vesztette el a hitét. A már korábban említett 2006-os interjúban a színész elmondta: „Próbálok kevesebbet egyedül lenni. De ez igazi küzdelem. Szeretnék megházasodni. Szeretnék gyerekeket. De ez a hegy csúcsa. Először meg kell másznom a hegyet. Megteszem. Csak egy kis időre van szükségem.”

Hirdetés
Ebben az időben jelent meg az a kép is, ami aztán mémként terjedt el az interneten: a képen Keanu egyedül eszik egy köztéri padon. A mém hatására elindult a Cheer Up Keanu Nap nevű mozgalom is, június 15-én. Senki nem nevetett a sztáron, az emberek leginkább a színész iránti szeretetüket próbálták kimutatni ezzel a gesztussal. A Time egyik újságírója pedig végletesen introvertáltnak nevezte őt, és azt írta, csak nagyon kevesen mondhatják el magukról, hogy igazán ismerik őt.
A nő, aki visszahozta a színészt a fénybe
2009-ben Keanu egy összejövetelen ismerte meg Alexandra Grantet. Ezután tartották egymással a kapcsolatot, és 2011-ben majd 2016-ban közreműködtek a színész könyvein. De soha nem terjesztették a kapcsolatuk hírét, és egy évtizeden át csak barátokként szerepeltek a köztudatban. Végül 2019-ben Keanu és Alexandra nyilvánosságra hozták, hogy romantikus kapcsolatban állnak.

Hirdetés
Categories: Megható

Hirdetés