Hirdetés


A gyerek kórházba került, de életben maradt, mert nem az ereibe fecskendezte a nehézfémet.
Egy 15 éves fiúnak olyannyira megtetszett az X-Men-univerzum egyik karaktere, Higanyszál, hogy elhatározta, higanyt fecskendez a bőre alá, hátha ő is szuperhőssé válik. Az akció pontosan úgy sült el, ahogy az ilyenkor lenni szokott: a gyermek kórházba került.

Hirdetés

A néhány éve történt esetet az IFL Science elevenítette fel, miután áttekintette a hivatalos, orvosi dokumentumokat. A gyermeket nem nevesítik a történetben.
A kisfiú alkarján fekélyes elváltozások alakultak ki a bőr alá került anyag miatt, de az orvosok szerint éppen ez utóbbinak köszönheti, hogy életben maradt: ha az ereibe fecskendezi a nehézfémet, valószínűleg nem tudnak rajta segíteni.

Hirdetés
Az orvosok először attól tartottak, hogy a gyermek öngyilkos akart lenni, de aztán kiderült, nem erről van szó. A vizsgálat során arra is fény derült, hogy a fiú korábban hagyta, hogy pókok csípjék össze – akkor épp Pókember akart lenni.
A higany miatt elhalt szövetek eltávolítása után a fiú elhagyhatta a kórházat. A nehézfémet egyébként egy összetört hő- és vérnyomásmérőből nyerte ki.
Még korábban egy 14 éves bokszoló injekciózott magába higanyt, mert azt hitte, hogy azzal növelheti az állóképességét. Nem lett ellenállóbb.

Forrás: hvg
Hirdetés
Categories: Ütős

Hirdetés