Hirdetés


Leégett egy tároló a pomázi állatmenhelyen kedden éjjel. A faszerkezetű, konyhaként működő épületben két gázpalack is felrobbant. A helyiek összefogtak, a menhely rengeteg segítséget kapott.

Hirdetés

Négy vízsugárral oltottak
Leégett egy tároló a pomázi állatmenhelyen kedden éjjel. Az 50 négyzetméteres tároló teljes terjedelmében égett. A faszerkezetű, konyhaként működő épületben két gázpalack is felrobbant. A szentendrei hivatásos, valamint pomázi önkormányzati és szentendrei önkéntes tűzoltók négy vízsugárral oltották el a tüzet – írta az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság.

Megúszták a kutyák
Szerencse a szerencsétlenségben, hogy a telepen lévő 25 kutyának nem lett baja, sikerült őket időben biztonságba helyezni. A konyha mögötti kennelekből mindegyik állatot kihozták. A Pomázi Állatvédő és Állatsegítő Egyesületnek már a reggeli órákban többen felajánlották segítségüket.

Hirdetés

Sok segítséget kaptak
Az egyesület délután Facebook posztban hálálkodott a sok segítségért. „Nagyon köszönjük mindenkinek, aki segítséget nyújt nekünk ebben a nehéz helyzetben! Megmutattátok, hogy nem maradtunk magunkra” – írták a Facebook oldalukon.

Befejezték a munkát
„Most egy időre elegendő vizet és gázpalackot kaptunk, hála Nektek! Így köszönjük, ezekből egyelőre nincs szükségünk többre. Egy kis türelmet kérünk, hamarosan jelentkezünk bővebb információkkal. Mára befejeztük a menhelyen a munkát, mi is elvonulunk pihenni kicsit, összeszedjük a gondolatainkat, hiszen nagyon hosszú nap áll mögöttünk”

Óriási az összefogás
„Nem győzünk elégszer köszönetet mondani a sok segítségért, hihetetlen ez az összefogás” – zárta posztját a Pomázi Állatvédő és Állatsegítő Egyesület.

Hirdetés

Kigyulladt egy ház Pomázon
Szentendre Város Önkéntes Tűzoltó Egyesülete kapta a riasztást, miszerint Pomázon, a Fűzfa utcában ég egy lakóház. Az egység két percen belül, öt fővel indult a helyszínre. Kiérkezésükkor már a tető nagy része égett.

Négyórás küzdelem a lángokkal
A lángokat a szentendrei és a fővárosi hivatásos-, illetve a pomázi önkormányzati egységekkel közösen, több mint négy órás küzdelem végén sikerült teljesen elfojtani. A tűz okát még vizsgálják.

Összefogást kér a színész és a felesége
A Facebookon kért segítséget Kiss Ernő Zsolt és felesége, Nyári Darinka. A színész és felesége egy videót osztott meg a közösségi platformon, melyben követőiket arra kérték, hogy fogjanak össze. Ernő és Darinka a pomázi tűzesetre hívta fel követői figyelmét.

Hirdetés

Felbecsülhetetlen a kár
A háromgenerációs ház Pomáz egyik zöldövezeti, de sűrűn lakott utcájában állt. A tűz hatalmas, gomolygó füstöt ás persze nagy ijedtséget okozott. A ház lakói szerencsére nem sérültek meg, ám hatalmas, egyelőre felbecsülhetetlen vagyoni kárt szenvedtek.

„Megpróbálunk segíteni”
A színész és színésznő páros is Pomázon lakik és elsősorban a hozzájuk hasonló művészekhez szóltak. „Kedves művészek, alkotók! Van, hogy beüt a sz*r, és most ez egy ilyen helyzet sajnos. Pomázon leégett egy kedves ismerősünknek a háza, ahol három generáció lakott együtt, és majdnem mindenük odalett. Megpróbálunk segíteni nekik a bajban, amennyire lehet” – kezdődik a bejegyzés.

Kiemelt kép: illusztrációForrás
Hirdetés
Categories: Hírek

Hirdetés