Hirdetés


HIVATALOS! Ennél rosszabb hírt nem is kaphattunk volna így Karácsony után! A legrosszabb hírt maga Müller Cecília maga jelentette be:
Magyarországon is megjelent az omikron nevű vírusvariáns – jelentette be Müller Cecília országos tisztifőorvos az M1 Híradóban hétfőn.

Hirdetés

A telex.hu Inforstarttól szerzett információi szerint a vírusváltozatot eddig két hazai mintában mutatták ki. A tisztifőorvos szerint ettől függetlenül még mindig a delta variáns a meghatározó a vizsgálati eredményekben. Jelenleg közel 100 százalékban ez okozza a hazai megbetegedéseket.
A Neumann Labs diagnosztikai laboratórium – melynek tesztje a napokban kimutatta az omikront – közleménye szerint:
A mutáció egy házaspárt fertőzött meg, amelynek tagjai nem tettek külföldi látogatást, így bizonyosan itthon kapták el a betegséget. A házaspár igazolt omikron-fertőzése mellett a magyar labor további gyanús eseteket is vizsgál.

Hirdetés
Nyíri Miklós, a Neumann Labs ügyvezetője elmondta, csak idő kérdése volt, hogy a variáns itthon is megjelenjen.
Laboratóriumunk idáig két vizsgált személy esetében mutatta ki bizonyítottan az omikron-variáns jelenlétét, amit a Nemzeti Népegészségügyi Központ szakemberei is megerősítettek. Mindez feltehetőleg azt is jelenti, hogy ez a variáns több embert megfertőzhetett már hazánkban.

Forrás: telex.hu, Infostart
Hirdetés
Categories: Hírek

Hirdetés