Hirdetés

A fiatalok és felnőttek szervezetét is megviselheti a nyári hőség, de főleg az idősek vannak kitéve az erős kánikulának. Ezért elengedhetetlen a bőrük és szervezetük védelme.
A nyáron vegyük komolyan a vízfogyasztásról és a napsugárzás hatásairól szóló figyelmeztetéseket, és tegyünk ezeknek eleget, mert a tartós hőség káros hatással van az idős emberek egészségére. Egy kis odafigyeléssel és néhány tanács megfogadásával meg lehet előzni a komolyabb problémákat is.
Az idősek naponta többször, langyos vízzel zuhanyozzanak, és ne tartózkodjanak a napon túl sokat, inkább az árnyékban tudjanak.
Figyelni kell arra, hogy vízhiány sose alakuljon ki, ezért a szomjúságérzést meg kell előzni. Izzadáskor a test sok folyadékot veszít, ezért több vízre van szüksége a szervezetnek ahhoz, hogy regenerálódni tudjon.

Hirdetés


Nyáron a fáradtság is gyakoribb, ami az időseknél nagymértékben jelentkezik. A tartós hőség szív- és érrendszeri problémákat okozhat, aminek komolyabb következményei is lehetnek.
Az immunrendszer erősítésére érdemes vitaminokat is szedni, amik erősítik a szervezetet és regenerálják a testet. Fontos a megfelelő, és ásványi anyagokban gazdag táplálkozás, de a só pótlásáról is gondoskodni kell.
Ajánlott a magas faktorszámú naptejek használata, amire nyáron nagy szükség van. Az UV-A és UV-B sugárzás elleni védelem fontos, ezért a sötét ruhákat világosra célszerű cserélni.
A hőpangás a fiatalokat és időseket is egyaránt veszélyezteti, mert ilyenkor izomgörcsök alakulhatnak ki. A napszúrás mellett a hőguta is jellemző, aminek a kábultság és a zavart viselkedés a tünete, illetve a magas, 39 fok feletti láz.

Hirdetés

A nyári hőségben számos veszély fenyegeti az időseket, de ezek kellő odafigyeléssel megelőzhetők. Nagyon fontos, hogy ne csak magunkról, hanem a szeretteinkről és a családtagjainkról is fokozottan gondoskodjunk ilyenkor.

Hirdetés
Categories: Egészség

Hirdetés