Hirdetés


Horváth Éva, ismert személyiség és anya, öt évet töltött két gyermeke, Kristóf és Alex szoptatásával. A szoptatás során szerzett tapasztalatait a Blikknek is elmesélte.

Hirdetés

„Az elején sok tápanyag van az anyatejben, de tápszeren is nőttek már fel gyermekek.” – mondja Éva, aki nem csupán az anyatej tápláló értékét, hanem a szoptatás lelki oldalát is kiemeli. A nagyobbik fiával, Kristóffal három évig tartó szoptatási időszak után szoktatta le, miközben az esetében az volt a fő aggodalma, hogy a kisfiú nem volt túl jó evő. „Nem volt túl jó evő, így azt gondoltam, ha még az anyatejről is leválasztom, mi lesz vele…”

Hirdetés

Alexszel azonban más a helyzet, hiszen bár már a második évében jár a szoptatásnak, nagy étvágya miatt inkább a megnyugvás az, ami miatt szüksége van rá. „Az esetében inkább a megnyugtatásra kell még a cici…” – teszi hozzá.
Horváth Éva azonban nem rejti véka alá azt sem, hogy a hosszas szoptatásnak vannak esztétikai következményei is. „Még nincs vége a szoptatás időszakának, de annyit nyugodtan mondhatok, hogy bizony jót tenne a mellműtét.” Ugyanakkor hozzáfűzi, hogy bár a műtét lehetne egy megoldás, az a beavatkozás komolyságát és az állandó nyomot, amit hagyhat, félelemmel tölti el.

Hirdetés
Categories: Ütős

Hirdetés