Hirdetés


A budapesti rendőrök egy férfi életét mentették meg a Dunában, a Margitszigetnél, miután a folyóban szinte teljesen kimerült és kihűlt. A férfi utolsó erejével egy ponton kikötő drótkötelébe kapaszkodott. Négy rendőr élőláncot alkotva húzta ki őt a hideg, áradó folyóból.

Hirdetés

A TV2 Tények beszámolója szerint a férfi öngyilkossági szándékkal ugrott a Megyeri hídról, de a vízbecsapódást követően túlélte, és a Duna közel tíz kilométeren át sodorta magával. A mentési művelet során a rendőrök elsőként próbáltak vele kommunikálni, miközben a parton futottak mellette. “Észrevettük a kollégámmal, hogy egy ember van az áradó Dunában. Láthatóan nem volt jó állapotban. Leszaladtunk a vízpartra és próbáltunk vele kommunikálni” – idézte fel a helyzetet Csikós István rendőr törzszászlós.

Hirdetés

A rendőrök tanácsára a férfi belekapaszkodott egy sodronykötélbe, ami a pontonhoz volt kikötve. Ezt követően még két rendőr érkezett a helyszínre, és négyen összekapaszkodva, láncot alkotva mentették ki a férfit a vízből. “Láncot alkotva négyen összekapaszkodtunk és a karjánál fogva kihúztuk a partra” – mondta a rendőr.
A kiemelés után a férfit pokrócokkal takarták le és kórházba szállították. A rendkívüli mentési akció során a rendőröknek nem állt rendelkezésre különleges mentőfelszerelés, mégis sikerült megoldaniuk a helyzetet, és életet menteniük. A történtek mély benyomást tettek a helyi közösségre, mivel sokan ismerték a férfit. A város lakói hálásak a rendőrök gyors és hatékony beavatkozásáért.

Hirdetés

Hirdetés
Categories: Hírek

Hirdetés