Hirdetés


A kisfiú olyan súlyos sérüléseket szerzett az edzésen, hogy kómába esett, és 70 nap után szülei beleegyezésével végül lekapcsolták az őt életben tartó gépekről.
A tragikus eset még április 21-én történt, amikor a tajvani fiúcska nagybátyjával együtt egy dzsúdóedzésen vett részt. A rokon még le is filmezte a történteket, hogy majd később azokat bizonyítékként megmutassa a fiú édesanyjának, hogy a gyerek bizony alkalmatlan a sportágra.
A felvételeken jól látszik, hogy a törékeny kisfiút egy jóval idősebb és edzettebb csapattársa többször földhöz vág, annak ellenére, hogy a fiú ekkor már sikítozva ellenkezik, az edző azonban arra szólítja fel az idősebbik felet, hogy folytassa a dobási gyakorlatokat – írj a noizz.hu a BBC nyomán.

Hirdetés

Egy ponton aztán maga az edző vette át a gyakorlatok bemutatását a hétéves fiún, aki a huszonhetedik dobás után elájult és kómába esett. Noha eleinte azt hitték, hogy csak színleli az eszméletvesztést, később kiderült, hogy nagy a baj, ugyanis agyvérzést kapott a sok ütéstől és kómába esett.
Noha 70 napon keresztül mesterségesen életben tartották a gyermeket, helyi idő szerint kedd este a család beleegyezésével leállították a fiút életben tartó gépeket. A tajvani közösségi médiában azóta folyamatosan terjednek a dühös vélemények, amelyek szigorúbb fellépést követelnek az edző ellen, ugyanis a “Ho”-ként emlegetett oktatót mindössze 100 ezer tajvani dollár (azaz átszámítva több mint 1 millió forint) óvadék ellenében szabadlábra helyezték.
Ugyanakkor ha bűnösnek találják, legalább hét év börtönt kaphat, de az életfogytiglani börtönbüntetés sem kizárt, tekintve, hogy az edzőnek nem is volt engedélye a dzsúdóoktatáshoz.

Forrás: noizz.hu
Hirdetés
Categories: Ütős

Hirdetés