Hirdetés


Azt mindenki tudja, hogy Galambos Lajost börtönbüntetésre ítélték vesztegetés és lopás miatt. A közműszolgáltatókat lopta meg. És nem kell rosszakarókra gondolni az ügyben, sokáig ment a pletyka erről-arról, hogy beköpték a zenészt, de ilyesmihez nem kell semmiféle ferde szemmel néző szomszéd, vagy pályatárs.

Hirdetés

Még a 90-es években a mocsai birtokán, és a tatai lakóparkjánál is szabálytalanul köttette be a közműveket. Ez annyit tesz, hogy illegális rácsatlakozások voltak, így a mérők nem a valós fogyasztást mérték. Igenám, csakhogy az órák nagyon alacsony értéket mutattak, és ez egy idő után gyanus lett a szolgáltatóknak. Az áram ügyben meg már jó ideje tudja a szolgáltató, ha egy környéken túlfogyasztás van, nem kell nagy varázslat hozzá, hogy a lehetséges klienseket beazonosítsák.

Hirdetés

Mikor a szolgáltatók feltették a kérdést, hogy miért is ennyi a fogyasztás, akkor mindig megvolt a pillanat alatt adott válasz. A víznél, hogy saját fúrott kútjuk van, azt használják a házak ellátására. Csakhogy a csapból folyó víz klóros volt, ez pedig fúrott kútnál lehetetlen. Ráadásul a klór mennyisége ugyanannyi volt a teszt vzben, mint ami a rendes vezetékből folyónak. Nyilván nem véletlen. Az ellenőrök fedezték fel a szabálytalan gázvételt is, ugyanis gázszag terjengett a környéken. Ebből könnyű volt rájönni, hogy valahol, valami nem stimmel, minimum folyik a gáz. Már csak azt kellett megtudni, hogy konkrétan honnan folyik a gáz. Egyébként a gázszagot pont az egyik szolgáltató ellenőrzése során fedezték fel – ez után indultak meg ezen a területen is az ellenőrzéssel.

Hirdetés

És persze hogy ez volt a gond – a szabálytalan gázvételnél nagy az esélye annak, hogy valahol szivárogni fog. S ha azt nézzük, hogy a lopás tízegynéhány évig folyt – nem biztos hogy olyan sok az a három év, akárhány hónap, amennyit kapott Lajcsi érte, és a mostani betegsége miatt – mivel börtönkörülmények között betegsége tarthatatlan, élete veszélyben van (legalábbis szerinte) – még ez alól is felmentést kaphat, legalább időlegesen. A lényeg – hogy nem igazán hihető Lajcsi védekezése, mikor arról beszélt, hogy valami stábtagja feketítette be. S még ha ezt el is hinnénk – ott van a nagy kérdés, hogyha ő tiszta teljesen, akkor a kárt miért fizette be, s miért akarta megvesztegetni (sőt, meg is vesztegette) az eljáró ellenőrök egy részét… Hisz őket is elítélték az ügyben. Ha valaki tiszta, nem lopott, nem csinált törvényelleneset, akkor nincs szükség vesztegetésre. Lajcsi nem tudja elviselni, hogy ne jó színben tűnjön fel. Egykor beállított egy pozitív képet magáról, egy tisztességes, segítőkész, családszerető, egyenes stb.stb. képet magáról, amit ez a bírósági ítélet lerombolni látszott. Ez pedig számára nem megengedhető, mert akkor ugye a tökéletesség oda. Ebbe a képbe nem fér bele az sem, hogy börtönben legyen.

Hirdetés

Vagy ha már bekerült, mert kénytelen – akkor legalább egy igazi áldozat legyen bent, aki mindenféle betegséggel küzd, és ezek a rosszak még arra sem képesek, hogy hazaengedjék, hogy otthon kezelhessék halálos betegségében. Képtelen enni is, csak pépes ételt, amit a jóságos börtönőrök, vagy konyhások turmixolnak neki le. De mostanában már azt sem, helyette inkább teát iszik kacsazsírral, hogy energiához jusson… A kacsazsír magában igencsak kellemetlen hatást eredményezhet. Ha valaki találkozik vele, akkor adja át neki azt az üzenetet, hogy ha cukrot teszünk a teába, vagy esetleg szőlőcukrot – ha nem eheti, akkor gyümölcscukrot – akkor azzal fogyasztva gyorsabban hasznosítható kalóriához jut. Zsírra még mai napig sincs szüksége a szervezetének – raktározva van rendesen. Teázgatás mellett érdemes lenne olvasgatnia is. Elsőként ajánlható A farkast kiáltó juhász meséje. Nagyon izgalmas, igazi tanmese…

Forrás
Hirdetés
Categories: Hírek

Hirdetés