Hirdetés


Arról, hogy a lázat szükséges-e csillapítani, és mi, az a hőmérséklet, amikor már mindenképp érdemes orvoshoz fordulni, a vélemények jócskán megoszlanak. Vannak, akik már egy kis hőemelkedés esetén gyógyszer után nyúlnak, mások inkább a természetes gyógymódokra esküsznek.

Hirdetés

Sőt, azok tábora is egyre szaporodik, akik azt vallják, hogy a lázzal nem kell törődni, hiszen ez egy szükséges rossz. A szervezet így védekezik a baktériumokkal szemben, ezért, amíg még nem túl kellemetlen a lázas állapot, nem feltétlenül szükséges csökkenteni.
Ha azonban úgy döntünk, hogy csökkenteni szeretnénk a lázat, érdemes a természetes gyógymódokat kipróbálni. Az alábbi keverék azon túl, hogy csökkenti a lázat, értékes tápanyagokkal és vitaminokkal tölti fel a szervezetet, így a gyógyulási folyamat is sokkal könnyebben beindulhat.
Tegyünk egy üvegbe 125 ml almaecetet, és 125 ml mézet, majd addig kavargassuk, míg a méz teljes mértékben feloldódik. A keverék felét rögtön igyuk meg, a másik felét pedig kicsit később ötpercenként kortyolgassuk el.
A gyógykeverék hatása szinte azonnal érezhető, hiszen az almaecet megöli a szervezetben jelenlevő vírusokat, és ezzel egy időben csökkenti a testhőmérsékletet is. Naponta háromszor fogyaszthatjuk a keveréket, míg a láz csökken, és sokkal erősebbnek érezzük magunk.

Hirdetés
Hogy könnyebben meg tudjunk küzdeni a vírusokkal, próbáljuk ki az alábbi gyógymódot is.
Hozzávalók:

 • 50 gramm reszelt gyömbér
 • 50 gramm apróra vágott vörös áfonya
 • 50 gramm őrölt fahéj
 • 500 gramm méz
 • 1 citrom leve
 • Alkalmazás:
  A hozzávalókat alaposan keverjük össze, és fogyasszunk naponta kétszer egy-egy teáskanállal belőle.

  tudasfaja.com
  Hirdetés
  Categories: Egészség

  Hirdetés