Hirdetés


Azzal mindenki tisztába van, hogy a virágok és növények fokozzák az endorfintermelést az emberi szervezetben. Így boldogabbá, és harmonikusabbá teszik mindennapjainkat. Nem véletlen, hogy a beteg emberek mellé is a hozzátartozók virágot visznek, hiszen öntudatlanul is tudják, hogy ezzel felvidítják őt.
Azonban a hétköznapi muskátliról mi sem gondoltuk volna, hogy ekkora hatással van az emberi szervezetre. Az alábbiakban tíz okot mondunk arra, miért érdemes ezt a világot ablakpárkányon tudni.

1.
Különösen sok színben pompázó növény nemcsak az ablakunkat díszíti, de enyhíti a komoly pszichés betegségeket, mint például a depressziót és nyugtatja az idegrendszeri problémáinkat.

2.
Számos hagyomány tartja úgy, hogy a muskátli erősíti a családi kapcsolatokat. Például a piros színű a gondoskodás és szeretet jelképei.

3.
A növény levelei különleges illóolajat termelnek. Ez nyáron még intenzívebb szóval, hogy ha elég bátor vagy az újaid dörzsöld egy kicsit hozzá, és máris érezheted bódító hatását.

4.
Nemcsak a szúnyogok és legyek ellen kiváló, de egyéb lepkék és rovarok, akár poloskák ellen is. Ezek a kis ízeltlábúak nagyon nem szeretik a muskátli levelének illatát, így hogyha valóban elakarod őket ijeszteni mindenhova dörzsölj a leveléből.

5.
Nemcsak a pszichés, de az izom és fejfájásokat is enyhíti. Sőt illóolaja ezenkívül még a levegőt is megtisztítja a különböző káros anyagoktól. Ehhez a legjobb, hogy ha geránium olajat vásárolsz és ebből csepegtetsz a vízbe pár cseppet.

6.
Ennek a világnak az illóolaja serkenti a hormontermelődést, és hozzájárul a ahhoz, hogy el tudjunk lazulni. Számos kultúrában afrodiziákumként is használják.
Hirdetés

7.
A muskátli remekül szabályozza a vérnyomást és az egyéb keringési betegségek is. Gyógyír lehet gyomorfájdalom és, akár álmatlanságra is. A levelét akár fájdalomcsillapításra is használhatod vagy közép-fülgyulladása.

8.
Kevesen tudják, de a muskátli levelét, még fogfájás csökkentésre is használják. Ehhez nem kell mást tenned csupán az érintett helyre kell dörzsölni majd és a fájdalom megszűnik.

9.
A vérnyomást úgy lehet a legkönnyebben csökkenteni vele, hogy felaprítjuk a levelét és azt helyezzük a csuklónkra.

10.
Bár erre nincsen tudományos bizonyíték, sok kutatás rávilágított arra, hogy azokon a helyeken ahol muskátli van kevesebb a rákos megbetegedések száma.

Forrás: tudásfája.com
Borítókép: utajovobe.eu
Fentiek információs célt szolgálnak, nem minősülnek orvosi javaslatnak! Betegség esetén fordulj orvoshoz! Jó egészséget kívánunk!
Hirdetés
Categories: Érdekes

Hirdetés