Hirdetés

Fotó: RTL


Az egész ország meghatódott az SMA-s Zente baba történetén, amikor 2019-ben kiderült, hogy gerincvelő eredetű izomsorvadásban szenved. A kezeléséhez szükséges több mint 700 millió forintot a család kérésére az ország lakossága gyűjtötte össze. Egy ismeretlen jótevő – feltehetően Mészáros Lőrinc – 100 millió forintot ajánlott fel a kisfiú kezelésére.

Hirdetés

Zente állapotát azóta is nyomon követhetjük a család Facebook-oldalán, ahol az anyuka rendszeresen beszámol a fejlődéséről. A legújabb videón látható, hogy Zente már a gyógytornász felügyelete mellett járni tanul, a kezében egy járóbottal, speciális felszerelésben rója a köröket a teremben. Az édesanya megható beszámolót tett közzé a fejlődéséről és az útjukról, amit eddig megtettek:

Hirdetés

“Részlet az elmúlt hétből.

Intenzív rehabilitációs hete volt Zentének Borival.

Hamarosan jövök majd egy részletesebb beszámolóval is, de ezt szeretném megmutatni.

Ilyen az ország legszuperebb fejlesztő csapata!

(igen, elfogult vagyok, de joggal! :))

Zente éppen rója a köröket a nagyteremben Borival. Bence egy kislány lábát nyújtja, Beni egy kisfiúval tornázik. Mindhárom gyerek is énekel és közben tűrik a nyújtást, vagy éppen csinálják a feladatot szünet nélkül.

Hát igen. Így is lehet… “

Hirdetés

Mi az SMA?
Az orvostudomány jelenleg már 8 ezernél is több ritka betegséget ismer. Olyan kórképek ezek, amelyek 10 ezerből öt vagy még kevesebb embert érintenek, és amelyek általában negatív hatással vannak az életminőségre. A ritka betegségek 80 százaléka genetikai eredetű, ezek közé tartozik a spinális – gerincvelői – izomsorvadás, az SMA, amely az egyik legrettegettebb ritka betegség volt egészen a közelmúltig.

Forrás
Hirdetés
Categories: Hírek

Hirdetés