Hirdetés


Hannah Yarker és párja, Kyle Armstrong nem kicsit lepődtek meg, miután ikerlányaik különböző bőrszínnel születtek meg. Míg Hannah terhes volt, a pár barátai gyakran viccelődtek velük, mivel a pár két tagja különböző rasszba tartozik, hogy babáik is különböző bőrszínűek lesznek. Természetesen ennek a lehetősége igen alacsony.

Hirdetés


Dr. Jim Wilson, az Edinburgh-i Egyetem populációs genetikusa, a BBC-nek elmondta, hogy egy genetikailag vegyes rasszú párnak, aki ikreket vár, kb. 1 az 500-hoz az esélye arra, hogy különböző bőrszínű gyermekei szülessenek.

Hirdetés

Ebben az esetben Kyle mulatt, míg párja Hannah fehér bőrszínű. Miután Anaya és Myla megszülettek, kiderült, hogy az előbbi örökölte anyja bőrét, míg Myla az apja bőrszínét.

Hirdetés
Eleinte a házaspár nem volt biztos abban, hogy a csecsemők különböző bőrszínekkel rendelkeztek, mert születésükkor sötétebbek voltak. Azonban két héttel a születésük után, Myla jellemzői, mint a sötét bőr, a barna szemek és a sötét haj, egyre hangsúlyosabbá váltak. Anaya sokkal világosabb bőrű volt, ahhoz passzoló világos hajjal és szemekkel.

A Daily Mirror-nak Hannah elmondta, hogy sok döbbent tekintetet kap, amikor elmondja, hogy a kislányai valóban ikrek.

“Nem tudok végigmenni a szupermarketben, anélkül, hogy meg ne állítanának. Az emberek mindig megkérdezik: “Mindkettőjük a tiéd?”, “Testvérek?”, “Van közöttük rokoni kapcsolat”?”

Hirdetés

Az ikrek nemcsak másképp néznek ki, hanem Anaya és Myla is elkezdtek különböző személyiségeket kialakítani. Hannah szerint Myla mindig lelkesebb és készen áll a kalandokra, míg Anaya nyugodtabb típus.

Hirdetés

A kétpetéjű ikrek esetében két petesejt termékenyül meg egyszerre, két különböző hímivarsejt által. Mindig nagyobb az esély a kétpetéjű ikrek megfoganására, mint az egypetéjűekre.
Azt is kiderült, hogy az utóbbi években megnőtt az esélye, hogy a különböző rasszú pároknak különböző bőrszínű ikrei születtek, mivel egyre több az ilyen összetételű páros. A jövőben valószínűleg egyre több ilyen ikerpár fog születni.

Hirdetés
Categories: Érdekes

Hirdetés