Hirdetés


A hat kemoterápiából négyet már megkapott a Kossuth-díjas Nemzet Művésze, Reviczky Gábor. Reviczky Gábor részletesen beszámolt arról, hogyan tudta meg, hogy rákos, és miként küzd a betegséggel. Arról is beszélt, hogy jobb lett volna, ha őszinték vele a körlötte lévők.

Hirdetés

– Legalább lett volna valaki, aki őszinte. Aki a képembe mondja, hogy “hát, te Revi, bizony rosszul nézel ki”. Hogy a lélek is hálni jár beléd. Olyan, akivel őszintén meg tudtam volna beszélni a valós egészségi állapotomat, vagy az ebből adódó kilátásaimat! Tudod, milyen rossz folyton mellébeszélni, hazudozni? Rákos voltam, vagyok, nem elmebeteg – mondta egy interjúban a színész, akit soha nem ijesztett meg a rák.

Hirdetés

Azt is elmesélte, hogyan derült ki a betegsége.
– A kollégáimmal vadászni mentünk – amit egyébként gyűlölök, csak a társaság miatt adtam be a derekamat –, minden szép volt, és egyszer csak elrepült fölöttem egy fácán. Soha életemben nem találtam még el vadat, de akkor pont a lábam elé zuhant a tetem, és abban a pillanatban rosszul lettem. Gyorsan kórházba vittek, és ott rövid vizsgálat után közölték, hogy rákos vagyok.és három daganatom is van…
Reviczkynek az orvosok azt mondták, hogy ebből az egyik daganat már legalább 10 éve a testében lehet. Szerencsés adottságának tartja, hogy sosem rágódik a múlton, ahogy azon sem, vajon mi vár rá a jövőben. Első körben 6 kemoterápiát írtak ki az orvosai, amiből négyen már túl van. Erről úgy nyilatkozott, hogy ez az egész eljárás förtelmes dolog. De a betegségének van pozitív hozadéka is: mióta nyilvánosságra hozta, sokan megkeresték, hogy segítsenek, és a legjobb szakembereket ajánlották neki.

Hirdetés

Reviczky úgy véli, akiknek találkozniuk kell, azok fognak is, legyen szó betegről és az orvosáról, vagy orvosról és a betegéről. Kapkodni nem szeretne, megtanulta, hogy a legválságosabb helyzetekben kell a legokosabban gondolkodni és dönteni. A rázúduló szeretet melengette a szívét, hiszen neki is mindig csak az volt a célja, hogy legjobb tudása szerint szórakoztassa a nagyérdeműt.
– Hogy valami jót adjak a közönségnek, hogy könnyebbé tegyem az életüket. Hogy szeretetet adjak. Igazából most, a betegségem alatt érzem, hogy ez sikerült is. Hogy mennyire szeretnek, aggódnak értem az emberek. Korábban biztosan nem hittem volna, hogy létezik ilyen fokú szeretet. Azt mondom, már ezért is megérte ezen a hőfokon végigcsinálni.
Ez a szeretet hajtja abban, hogy ősszel visszatérjen a színpadra.
Menjenek szűrésre!
Reviczky komolyan veszi a betegséget, és bár eleinte ellenezte, amikor kellett, bevállalta a kemoterápiát.
– Méreg a kemó, de ha pozitívan állunk hozzá, másképp fog hatni – magyarázta. Sőt, férfi társai figyelmét felhívta a szűrővizsgálat fontosságára 40 év felett. Jobb a megelőzés!

Forrás
Hirdetés
Categories: Hírek

Hirdetés