Hirdetés

Celia Bullwinkel rövid animációs filmje tökéletesen illusztrálja, milyen érzés női testben leélni egy életet – az óvodáskortól kezdve egy életen át, egészen a nagymamakorig. A Sidewalk (Járda) című kisfilmben nem látunk mást, mint egy kislányt, aki útjára indul 5-6 évesen, és 80 éves lesz, mire végigjárja a járdát, mely életútját is jelenti egyben.
Rengeteg élményben lesz része, melyek mind hozzájárulnak ahhoz, hogy az legyen, aki, hogy végig nőnek érezze magát. A teste pedig eközben folyamatosan változik. Nem mindig érzi magát kényelmesen, sőt: küzd a kezével, lábával, növekvő melleivel, fenekével, egyre látványosabban megjelenő nőiességével, amit később megtanul szeretni és élvezni – ekkor nagyon jól érzi magát a bőrében. Aztán megint vannak olyan napok, hetek, hónapok, időszakok, mikor rácsodálkozik a saját testére, ahogy változik, öregszik, megereszkedik – nem hiszi, hogy ez a test az övé, nem ismer magára…
A film végére bezárul a kör, egy kislány, talán az unokája kezét megfogva sétál tovább a már idősödő néni, aki szinte már most látja, mi vár a kislányra, hiszen ő maga is átélte mindazt, amit még csak nem is sejt a kislány. Végül az idős hölgy megfogja a kislány kezét, és csak pár év múlva ereszti el, mikor a lány már egyedül is elindulhat az őt váró jövő felé.
Gyönyörű, de egyben elgondolkodtató kisfilm ez, melyet minden korosztálynak ajánlunk.

Hirdetés

Forrás: lemon.hu

Hirdetés
Categories: Érdekes

Hirdetés