Hirdetés


Bő termést szeretnél? Hiába gondozod megfelően, né­hány esős nap azonban tönk­re­te­heti az egész ter­mést! Sze­ren­csére van meg­ol­dás, jöhet a szó­da­bi­kar­bóna!
Ha időben palántázol, június második felére beérnek az első bogyók. Sajnos, azonban közbeléphet a természet, néhány tartósan esős nap után gombás fertőzést kaphatnak a tövek, előbb befoltosodnak, majd elszáradnak a levelek. A bogyók pedig betöppednek, összezsugorodnak. De itt a megoldás!
Ez esetben nem tehetünk mást, vissza kell szorítani a fertőzést, amennyire csak lehet, hogy az új hajtások és bogyók már egészségesen fejlődhessenek.
Mivel a fertőzés mindig a talaj irányából indul el, ezért első lépésként csipkedd le a lelógó leveleket, hogy ne érjenek a talajhoz.

Hirdetés

Aztán jöhet a kezelés.
Drága vegyszerek helyett próbáld ki ezt az olcsó háziszert.
Keverj össze 4 teáskanál szódabikarbónát keverj össze 3,5 liter vízzel, majd öntsd az oldatot egy szórófejes flakonba, ezzel fújd le a növény beteg felületét.
Hetente egy-két alkalommal végezd el a kezelést, mindig az esti vagy a kora hajnali órákban. (Tűző napsütésben ne permetezz, csak ártasz vele a paradicsomnak!)

Forrás: ripost.hu

Hirdetés
Categories: Érdekes

Hirdetés