Hirdetés

A családok éve tiszteletére új 50 forintos forgalmiérme-emlékváltozatot, valamint 10 000 Ft névértékű ezüst és 2000 Ft névértékű színesfém emlékérmét bocsát ki a Magyar Nemzeti Bank. Az új 50 forintossal holnaptól a mindennapi vásárlások során is találkozhatunk majd.

Hirdetés

Forrás: MNB

Forrás: MNB

A családok éve tiszteletére új 50 forintos forgalmiérme-emlékváltozatot, valamint 10 000 forint névértékű ezüst és 2000 forint névértékű színesfém emlékérmét bocsát ki a Magyar Nemzeti Bank 2018. május 25-én – olvasható a Magyar Nemzeti Bank honlapján. A különleges forgalmi pénz 2 millió példányban kerül forgalomba, közülük tizenkétezer érme díszcsomagolt első napi veretként.
A kibocsátásra kerülő 50 forintos érmék névértékes oldala megegyezik a jelenleg forgalomban lévő 50 forintos érme címletoldalával, a tematikus oldalon azonban a megszokott kerecsensólyom helyett a „Családok éve” program logója szerepel, központjában stilizált családábrázolással. A logót körbeveszi a „Magyarország” felső félkörirat, illetve a 2018-as verési évszám, melyek a „Családok éve” programot térben és időben elhelyezik.

Forrás
Hirdetés
Hirdetés