Hirdetés


Igencsak paprikás hangulatba került az a vásárló, akinek a rövid írását az interneten találtuk, és annak lényegét most összefoglaljuk a Számotokra:
“Egészen biztosan nincs senki, akit ne idegesítene, hogy 300 forintért megvesz az ember egy zacskó chipset, és a zacskó nagyrészt csak levegőt tartalmaz, a krumpli a zacskóban szinte csak mellesleg és nyomokban található meg..
Ezután következik egy rövid számítás, amelynek eredményeként arra jut az úriember, hogy a chips csupán levegő, és mellesleg sózott krumpli 6.000 Ft-os kilónkénti egységáron. Kiemeli továbbá, hogy inkább készítsünk otthon chipset vagy sült krumplit, mert abban legalább adalékanyagok sincsenek.
Utóbbi kérdésben egyébként igazat adunk a felháborodott vásárlónak, a házi étel mindig a legjobb!

Hirdetés

Ám az előbbi megjegyzései némi finomításra szorulnak. Végeztünk egy rövid kis “kutatást”, és arra jutottunk, hogy (bár az emberek többsége meg van róla győződve) valójában semmi átverés sincs a chipses zacskókban: abban egészen pontosan nem “levegő”, hanem nitrogéngáz van, ami segít sokkal tovább megőrizni a chips minőségét és attól a krumpli sokkal tovább ropogós. A gáz egyébként az egészségre veszélytelen (ellentétben a tartósítószerek legtöbbjével). A chips egységárát pedig a tényleges súlya határozza meg, és abban nincs benne a nitrogéngáz súlya.
Te mit gondolsz?

Hirdetés
Categories: Ütős

Hirdetés