Hirdetés


A Kossuth-díjas színész nyíltan beszélt arról, hogyan éli meg a rák elleni küzdelmet. Tavaly fedezte fel prosztatadaganatának tüneteit, majd rákáttétek kialakulásáról értesült a legutóbbi vizsgálatok során.

Hirdetés

„Csontrákom van három bordámban, egy a gerinccsigolyám kezdeténél és a nyaki mirigyemnél” – tárta a nyilvánosság elé, milyen helyeken ütötte fel fejét a betegség. Kezdetben azt gondolta, nem szeretné a kemoterápiát, ám a PET CT vizsgálat eredményei megváltoztatták döntését.
„Megkaptam CD-n – előbb, mint az orvos –, otthon megnéztem és a vak is látja, hogy komoly áttétek vannak” – idézte fel a színész, milyen érzések kerítették hatalmába, amikor saját maga látta a vizsgálati eredményeket. Azonnal döntött, és végül vállalta a kemoterápiát.

Hirdetés

Azóta már három kezelést is maga mögött tudhat, mindegyik alkalmával otthon, saját magának kell injekciót beadnia a hasába.
A színészlegenda prosztatarákjának tüneteit egy vadászat során vette észre, amikor arra lett figyelmes, hogy sűrűn kell vizelnie. Az orvosi kivizsgálást követően pedig megtudta, hogy rákos daganata van. Azóta eltávolították a prosztata daganatát, de sajnos kiderült, hogy áttéteket képzett a szervezetében.
A művész ennek ellenére meglepően optimista maradt, és saját bevallása szerint „szívós palinak” tartja magát. Elmondása szerint a kemoterápia bár „méreg a méreg”, de hozzáállás kérdése, hogy mennyire lesz hatásos.
„Méregnek méreg a kemó, de pozitívan kell hozzáállni és akkor másképp fog hatni” – osztotta meg hitvallását a színész. A nyílt vallomás bátorító példa lehet mindazok számára, akik hasonlóan nehéz helyzetben vannak.

Hirdetés
Hirdetés
Categories: Hírek

Hirdetés