Hirdetés


A koronavírus negyedik hulláma nálunk már leszálló ágában lenne, de az omikron variáns miatt ismét emelkedik a fertőzések száma Magyarországon. Ezt Gulyás Gergely jelentette be a szerdai kormányülésen.
Szerinte -és a szakértők szerint- a következő napokban, hetekben jelentősen megnövekszik a megbetegedések száma. Jóllehet az omikron kevésbé okoz súlyos panaszokat és elsősorban légúti panaszokat generál, a fertőzőképessége nagyon magas. A harmadik oltás felvétele mindennél fontosabb.

Hirdetés

Csütörtök reggel már 9 ezer fővel emelkedett a magyar fertőzöttek száma. Gulyás Gergely szerint ennél lényegesen magasabb napi adatokra kell számítani az elkövetkező időszakban.
Az omikron a halálesetek számát ennyire nem fogja drasztikusan emelni.
A koronavírusos betegek kezelésre fenntartott kórházi ágyak háromnegyede szabad. Ezek száma egyébként bővíthető. Jelenleg 9,3 millió adag oltóanyag áll rendelkezésre. Van Pfizer-BioNTech-, Moderna-, AstraZeneca-, Janssen- és Sinopharm-féle oltás egyaránt.
Az átoltottság 64 százalékos az országban.
Február 15-étől csak azok védettségi igazolványa marad érvényben, akik felvették a harmadik oltást is. Az intézkedés a 18 évnél idősebb lakosságra vonatkozik.

Hirdetés
Nem fogunk új kártyát kapni, hanem a meglévő kártyán található QR-kód alapján lesz ellenőrizhető annak érvényessége.
A negyedik oltással kapcsolatos rendelet az elkövetkező napokban fog megjelenni.
A hatósági karantén idejét hét napra csökkenti a kormány. Ez a felnőttekre vonatozik. Tünetmentesség esetén már öt nap elteltével is el lehet hagyni a karantént. Ehhez, természetesen szükség lesz egy negatív tesztre is.
A diákok karanténkötelezettsége 5 napra csökken.
Mit gondoltok? Írjátok meg a véleményeteket kommentben!

Hirdetés
Categories: Hírek

Hirdetés